infa.lt

Associated Press paneigė savo teiginius apie Trampą ir Rusiją

02 liepos
11:21 2017
paveikslėlis

REUTERS

Informacinė agentūra Associated Press įterpė pataisas savo straipsniuose, nurodžiusi, jog informacija apie tai, esą 17-os amerikiečių žvalgybos agentūrų nuomonės dėl Rusijos įsikišimo į rinkimus JAV sutampa, – neatitinka tikrovės. Beje, kaip rašo Daily Caller, tai seniai žinomas faktas, tačiau patys agentūros pranešimai išsivaikšto po viso pasaulio MIP, taip kad pakeisti šią informaciją visuose straipsniuose tiesiog neįmanoma.

Agentūra Associated Press pranešė, jog savo straipsniuose panaudojo melagingą tvirtinimą, esą 17-os žvalgybos agentūrų nuomonės sutampa Donaldo Trampo komandos ryšių su Rusija atžvilgiu, praneša Daily Caller. Straipsnio autorius patikslina, jog tai įvyko tą pačią dieną, kai ir New York Times paskelbė tokio paties pobūdžio pataisas. Gaunasi, jog abu leidiniai pripažįsta, kad ištisus mėnesius skleidė „fake news” lygio medžiagą.

Associated Press pranešime kalbama, jog anksčiau agentūra rašė, esą 17 žvalgybos agentūrų nuomonė sutapo, kalbant apie tai, jog Rusija siekė daryti įtaką 2016-ųjų metų JAV prezidento rinkimams Trampo naudai. Tuo tarpu šis tvirtinimas buvo pagrįstas tik trijų agentūrų informacijos duomenimis: FTB, CŽV ir NSA.

Daily Caller žurnalisto nuomone, laikas pasirinktas tokiems patikslinimams pakankamai keistas, kadangi pati pranešimo esmė nepasikeitė, o agentūrų apie kurias eina kalba skaičius, buvo paneigtas dar gegužės mėnesį.

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus ataskaitoje nebuvo patikslinta, kokios būtent agentūros vertino Rusijos vaidmenį tuose rinkimuose, nors vėliau tapo žinoma, kad kalba eina tik apie tris iš jų. Nė viena iš likusių agentūrų nesiėmė daryti pareiškimų, jog nesutinka su tuo, kad Rusija bandė įsikišti į rinkimus – beje, to ir reikėjo laukti, pastebi straipsnio autorius, juk jos jokios situacijos analizės ir nevykdė.

Teiginys apie tai, jog 17-os skirtingų agentūrų nuomonė sutampa Rusijos ir rinkimų atžvilgiu, tiek pat akivaizdžiai neteisingas šiandien, koks buvo ir spalio mėnesį, rašoma Daily Caller: akivaizdu, pavyzdžiui, jog energetikos departamentas tokiais reikalais neužsiima.

Nors Associated Press ir paskelbė paneigimą, tai vargu ar pakeis situaciją, pastebi straipsnio autorius. Agentūra išsiuntinėja savo pranešimus viso pasaulio MIP, tad pakeisti visus pranešimus, kuriuose buvo paminėtas melagingas tvirtinimas – neįmanoma.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....