infa.lt

LSDP: „Konservatoriai Seime sužlugdė galimybę piliečiams kreiptis į Konstitucinį Teismą“

29 birželio
15:45 2017
Julius Sabatauskas

ve.lt nuotrauka

„Kiekvienas asmuo turi teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą, jeigu jų pagrindu priimtas sprendimas pažeidė šio asmens konstitucines teises ar laisves ir šis asmuo išnaudojo kitas teisinės gynybos priemones,“ – remdamasis šia nuostata socialdemokratas Julius Sabatauskas Seimui  teikė  Konstitucijos pataisą, kurios pagrindu bet kuris Lietuvos pilietis galėtų kreiptis į Konstitucinį Teismą, o šis tirtų jo kompetencijai priskirtus asmenų skundus.

Deja, kai kurie konservatoriai ir netgi TS-LKD lyderiai – G. Landsbergis, I Degutienė – nebalsavo už šią Konstitucijos įstatymo pataisą Seime. „Taip buvo sužlugdyta galimybė kiekvienam Lietuvos piliečiui ginti savo konstitucines teises ir laisves kreipiantis į Konstitucinį teismą, dabar ši teisė išlieka, galima sakyti, tik tam tikram politiniam elitui – Seimo nariams, Prezidentei, Vyriausybei,“ – sako Konstitucijos pataisą siūlęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas J. Sabatauskas.

Pirmojo priėmimo metu už projektą balsavo 90 Seimo narių, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 7 parlamentarai. Tačiau, tam kad jis būtų priimtas, už pataisas turėjo balsuoti bent 94 Seimo nariai.

Konstitucijos pataisomis buvo siūloma nustatyti, kad kiekvienas asmuo turėtų teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl įstatymo ar kito Seimo akto, Respublikos Prezidento ar Vyriausybės akto, jeigu jų pagrindu priimtas sprendimas pažeistų šio asmens konstitucines teises ir laisves. Šio kreipimosi sąlyga – asmuo turėtų teisę kreiptis į Konstitucinį Teismą tik pasinaudojęs visomis teisinės gynybos priemonėmis.

Priėmimo metu dėl Konstitucijos keitimo įstatymų projektų balsuojama Seimo posėdyje du kartus, tarp šių balsavimų turi būti daroma ne mažesnė kaip 3 mėnesių pertrauka. Konstitucijos keitimai laikomi Seimo priimtais, jeigu kiekvieno balsavimo metu už projektą balsuoja ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių.

LRS informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Sahra-mara    -  2017-06-29, 20:44

    Konservatoriai – išgamos-degeneratai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...