infa.lt

Naujos CNN taisyklės Rusijos atžvilgiu

26 birželio
16:25 2017

paveikslėlis

CNN įveda naujas griežtas internetinių straipsnių apie Rusiją taisykles po to, kai TV kanalas buvo priverstas pašalinti „fake news“ medžiagą, o penktadienį vakare paskelbė paneigimą. Apie tai kalbama tarnybinio naudojimo pranešime, kurį pavyko gauti BuzzFeed News.

Minėtas elektroninis pranešimas atsirado šeštadienio rytą 11 valandą 21 min. Vykdantysis CNNMoney tinklapio direktorius Rich Barbieri pareiškė jame: „Niekas neturi publikuoti turinio susijusio su Rusija, be mano ar CNN vice-prezidento Jason Farkas tiesioginių nurodymų“.

„Kalbama apie socialinius tinklus, vaizdo įrašus ir MoneyStream. Jokių išimčių, – sakoma pranešime. – Apie darbo tvarką aš pranešiu pirmadienį. Dėkoju“.

Nauji apribojimai taikomi ir kitoms šio tinklo darbo sferoms, o ne tik CNNMoney, kuris neturi nieko bendro su pašalintu straipsniu.

CNN ne iš karto atsiliepė į prašymą pateikti komentarus ir į klausimą apie tai, kokia darbo tvarka buvo anksčiau.

Pašalintame straipsnyje, kurio adresu nuskambėjo paneigimas, buvo tvirtinama, jog tyrėjai iš Senato tiria Rusijos investicinį fondą, kurio vadovas buvo susitikęs su Donaldo Trampo pereinamojo periodo komandos atstovu.

Pašalintas straipsnis buvo paskelbtas ketvirtadienį. Ten yra nuoroda į vieną-vienintelį neįvardintą šaltinį, kuris tvirtino, jog Senato komitetas žvalgybos klausimais tiria „Rusijos investicinio fondo disponuojančio 10 mlrd dolerių kapitalu veiklą, ir kurio generalinis direktorius turėjo susitikimą su pereinamojo periodo Trampo komandos nariu, keturios dienos prieš jo inauguraciją“.

Artimas medijos-kompanijai šaltinis, paprašęs neskelbti jo vardo, anksčiau yra pasakojęs BuzzFeed News, kad ši medžiaga buvo „pilnu niekalu ir nesąmone“, ir jog „kaltieji bus nubausti“. Pasak šaltinio, CNN Worldwide prezidentas Jeff Zucker ir kompanijos kadrų departamento vadovas „tiesiogiai dalyvauja“ vidiniame tyrime, aiškindamiesi klausimą apie tai, kaip galėjo pasirodyti tokia medžiaga.

In wake of story retraction, CNNMoney exec editor sends memo to staff mandating all „Russia-related content” must be cleared by him or VP pic.twitter.com/2Y6QMZj1h5

— Jon Passantino (@passantino) 2017 m. birželio 25 d.

Pranešimas vidiniam naudojimui

Nuo:Rich Barbieri
Kam: CNNMoney Newsdesk
CNNMoney War Room
MoneyStream Editorial
Kopija:Ed O’Keefe
SVARBU:Turinys Rusijos atžvilgiu

11:21

Niekas neturi publikuoti turinio susijusio su Rusija, be mano ar CNN vice-prezidento Jason Farkas tiesioginių nurodymų. Kalba eina apie socialinius tinklus, vaizdo įrašus ir MoneyStream. Jokių išimčių. Apie darbo tvarką aš pranešiu pirmadienį. Dėkoju.

◊♦◊♦◊♦

infa.lt komentaras:
Šios BuzzFeed News pateiktos informacijos apie CNN fone tampa suprantamas JAV prezidento Donaldo Trampo pasipiktinimas amerikietiškomis MIP (Masinėmis informacijos priemonėmis), kurias jis beveik visas, su nedidelėmis išimtimis, įvardija kaip „Fake News” platintojas. Ypač Donaldas Trampas tą pastebi savo paties atžvilgiu.  Ir viso to fone tampa keistas jau mūsų, lietuviškų MIP, tvirtinimas, jog tik Vakarų MIP (selektyviai) skelbia teisingą informaciją, nors jau patys Vakarų informacijos kanalai nuolat skelbia demaskuojančią medžiagą, Vakarų žiniasklaidos kompanijų atžvilgiu, skleidžiančių melagingas žinias.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 123

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....