infa.lt

Rasa Juknevičienė teigia, jog atsakomybė dėl auksinių gertuvių pirkimo kariuomenei tenka buvusiam krašto apsaugos ministrui

21 birželio
19:32 2017
Rasa Juknevičienė

Twitter nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Rasa Juknevičienė pabrėžia, kad atsakomybė dėl skandalingo gertuvių su specifiniu kišenėlės reikalavimu pirkimo kariuomenėje tenka buvusiam krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui, nors ją permesti norima kariuomenės logistikos skyriui. Šis pirkimas panašus į „auksinių šaukštų“ įsigijimą iš tos pačios skandalingai pagarsėjusios „Nota Bene“ įmonės.

Tokios Seimo narės reakcijos sulaukta paaiškėjus, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų galimai padarytų nusikalstamų veikų vykdant minėtą pirkimą.

auksinė gertuvėAuksiniai šaukštai“ kariuomenėje buvo perkami taip brangiai tik todėl, kad sandoriui degė žalia šviesa J. Oleko vadovaujamos ministerijos vadovybėje. Gavęs informaciją apie galimą korupciją iš Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD), ministras ne tik nesustabdė lėšų švaistymo, bet ir leido toliau grobstyti gynybai skirtus pinigus“, – pažymi Seimo narė.

Dėl į viešumą iškylančių istorijų apie abejotino pagrįstumo pirkimus Krašto apsaugos ministerijoje negalima atmesti, kad veikiama buvo su buvusio ministro J. Oleko žinia ir galbūt jo atstovaujamos socialdemokratų partijos naudai.

Pasak R. Juknevičienės, socialdemokratų partijos vadovybė turėtų įvertinti savo deleguoto buvusio ministro J. Oleko veikimą ir jo tolesnę galimybę dirbti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete.

Kuo susiję „auksiniai“ stalo įrankiai, A. Landsbergienė, A. Jazgevičius ir UAB „Nota bene“ organizavusi skandalingą pirkimą?

Krašto apsaugos ministras pagal dabar galiojančius įstatymus yra vienintelis krašto apsaugos sistemos biudžeto asignavimų valdytojas. Jis turi svertų bet kuriame etape įsikišti ir nutraukti bet kurį pirkimą, veikdamas per ministerijos Įsigijimų departamentą, Generalinę inspekciją, naudodamasis kitais tarnybiniais įgaliojimais. Nepriklausomai nuo viešųjų pirkimų tipo ir perkančiosios organizacijos konkrečiais atvejais, politinė atsakomybė už visų krašto apsaugos sistemos (KAS) viešųjų pirkimų skaidrumą tenka ministrui, nes jis nustato pirkimų tvarką ir procedūras.

R. Juknevičienė pabrėžia, kad bet kuris ministras privalo labai atsakingai įvertinti asmenų, vykdančių tokius pirkimus reputaciją ir kompetencijas. Pirkimų reforma ir, svarbiausia, sąžiningų žmonių paskyrimas į jautrias skaidrumo požiūriu pareigybes bei veiksminga jų kontrolė turi būti vienu svarbiausių KAM vadovybės prioritetų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 234

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Elfas    -  2017-06-26, 19:21

    Kas čia tokia nuotraukoje…? Gal tai jauniausia Rastauskienės-Juknevičienės dukra?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...