infa.lt

Konservatoriai kelia nepasitikėjimo klausimą Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininke A. Širinskiene

21 birželio
18:54 2017
Antanas Matulas

© Stasio Žumbio nuotr

Šiandien Seimo Sveikatos reikalų komitete svarstant darbotvarkės klausimus paaiškėjo, kad komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pateikė galimai suklastotą komiteto išvadą vienu svarstomu klausimu.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) minėto komiteto narys Antanas Matulas kelia klausimą dėl pasitikėjimo komiteto pirmininke ir galimybės toliau vadovauti komitetui.

Svarstant klausimą dėl Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo Nr. I-1367 15 straipsnio pakeitimo projekto komitetui buvo pateiktas išvadų projektas, kurio nepasirašė išvadų rengėjai, o Seimo narys Remigijus Žemaitaitis tvirtina, kad su šiuo projektu jis nebuvo net supažindintas.

Sveikatos reikalų komitetui buvo pateikta Socialinių reikalų ir darbo komiteto papildoma išvada, už kurią balsavo komitetas, tačiau vėliau, balsuojant už trečią šio komiteto pasiūlymą,  paaiškėjo, kad Socialinių reikalų komitetas jokio sprendimo šiuo klausimu dar nebuvo priėmęs.

Komiteto pirmininkė A. Širinskienė prisipažino, kad ji buvo gavusi tik žodinį patvirtinimą, jog toks projektas bus svarstomas. Komiteto posėdis buvo atidėtas.

„Komiteto pirmininkė ne kartą posėdžius vedė neetiškai, tendencingai, o šiuo atveju pateikė suklastotą  dokumentą, siekdama, kad komitetas apsvarstytų klausimą ir jam pritartų, nes klausimas jau įtrauktas į rytojaus Seimo posėdžio darbotvarkę. Tuo metu mano vakar, 16 val., pateikto pasiūlymo svarstomu klausimu komiteto pirmininkė nė neįtraukė į išvadų projektą, motyvuodama, kad jis pateiktas per vėlai“, – sakė komiteto narys Antanas Matulas.

Parlamentaras jau kartą kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją klausdamas, ar normalu, kad komiteto pirmininkė, teikdama įstatymų projektus, pati save paskiria ir komiteto išvadų rengėja tam klausimui. Seimo Etikos ir procedūrų komisija rekomendavo jai nusišalinti nuo išvados rengėjų pačios pateiktiems klausimams.

Primename, kad komiteto pirmininkė jau pateko į visuomenės akiratį dėl smulkaus sukčiavimo registruojant kitus Seimo narius pasisakymams. Dėl šio ir kitų valdančiosios daugumos sukčiavimo atvejų Seimo TS-LKD frakcija įregistravo Seimo nutarimą „Dėl smulkaus sukčiavimo atvejų netoleravimo Lietuvos Respublikos Seimo darbe“, atkreipdama dėmesį į šios kadencijos Seime pasikartojančius smulkaus sukčiavimo atvejus, pavyzdžiui, komitetų posėdžių protokolų klastojimą ar naudojimąsi svetimomis Seimo narių kortelėmis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 43

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...