infa.lt

Rolandas Paksas. Perversmininkus iki šiol kausto baimė

16 birželio
20:48 2017

Rolandas PaksasEuropos Parlamentas vakar balsavo už tai, kad būtų atšauktas Rolando Pakso teisinis imunitetas. Iškart po plenarinio posėdžio europarlamentaras, buvęs Lietuvos prezidentas „Vakaro žinioms“ teigė kitokio balsavimo ir nesitikėjęs. Tai sistemos „dovana“ už kitokią poziciją, palaikančią Lietuvos nepriklausomybę.

– Ar tikėjotės, kad kolegos Europos Parlamente balsuos būtent taip – už jūsų neliečiamybės panaikinimą?

– Šiandieninis balsavimas buvo tik fakto konstatavimas. Tad nieko kita nebuvo galima ir laukti.

Ganėtinai simboliška, kad tai įvyko būtent šiandien (birželio 14-ąją, Lietuvai minint Gedulo ir vilties dieną, – red. past.). Tą dieną, kai mano tėvai, mano seneliai, taip pat ir žmonos tėvai buvo tremiami už tai, kad neįtiko sovietinei sistemai. O šiandien kitos sistemos valdantieji įteikia man šitokią dovaną.

Aš įsivaizduoju, kad Europos Parlamentas ir didžioji dauguma jo narių čia yra „ne prie ko“. Tai Briuselio ir Vilniaus liberalkomunistinio „isteblišmento“ abipusis palaikymas. Jeigu nori, kad Lietuva būtų laisva, demokratinė, su savo tradicijomis, kalba ir neišnyktų iš pasaulio žemėlapio, tu nebeįtinki tai sistemai, ir tiek.

– Kuo grindžiate savo nuomonę?

– Faktais. Šiandien imunitetas buvo panaikintas trims europarlamentarams. Be manęs, kiti du – prancūzai, atstovaujantys Marin Le Pen (Marine Le Pen) vadovaujamam „Nacionaliniam Frontui“. Vienas iš jų – jos tėvas Žanas Mari Le Penas (Jean-Marie Le Pen). Teisės reikalų komitetas, skubiai susirinkęs antradienį, ketvirtadienį teiks siūlymą naikinti neliečiamybę ir pačiai Marin Le Pen.

Argi reikia geresnių įrodymų? Keturiems asmenims naikinamas imunitetas: trys iš jų yra „Nacionaliniame Fronte“, pasisakančiame už savarankišką valstybę, aš priklausau Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos frakcijai, kurios pozicija dėl globalizmo ir nacionalinės valstybės prioritetų yra visiškai aiški.

Taigi politinis „isteblišmentas“ pasidarė sau dovaną. Tuo pat metu apdovanojo ir mane. Jeigu eini prieš sistemą kartu su „Nacionaliniu Frontu“, tai tikrai garbinga.

– Jei Briuselis „ne prie ko“, kieno rankomis visa tai daroma?

– Vykdytojai tie patys ir 2004 m. verčiant prezidentą sąmokslo būdu, ir 2017-aisiais. Tada buvo didžiulė baimė, kad gali gauti į kailį nuo prezidento už savo negerus darbus. Dabar nori paslėpti tai, kad daug metų neįgyvendinami tarptautinių institucijų sprendimai – tiek Strasbūro, tiek Jungtinių Tautų. Galų gale Europos ministrų tarybos Priežiūros komitetas birželio pradžioje Lietuvos Vyriausybei nusiuntė jau šeštą laišką, ragindamas įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą.

– Apie galimybę kreiptis į Europos Parlamentą, siūlant naikinti neliečiamybę dėl galimai paimto kyšio, generalinis prokuroras pranešė dar pernai kovo pradžioje. Kodėl balsavimas įvyko tik dabar?

– Europos Parlamentas – ne teismas, jis nesprendžia, kaltas tu ar nekaltas. Tai institucija, kuri, gavusi prašymą iš atitinkamų šalies teisėsaugos institucijų, priima sprendimą ir palieka aiškintis patiems. Jis kišasi vieninteliu atveju – kai yra politinis persekiojimas. Mano atveju procesas nuo generalinio prokuroro laiško atėjimo užsitęsė gana ilgai. Man teko ilgai kalbėti komitete. Pristačiau 31 skaidrę teigdamas, kad tai yra politinis persekiojimas, pradėdamas „Mažeikių nafta“, baigdamas tuo, kad buvęs premjeras Algirdas Butkevičius iš prezidentės girdėjo, jog Paksui bus iškelta byla.

– Kokių veiksmų imsitės toliau?

– Esu optimistas, nemėgstu verkšlenti, tad visoje šitoje situacijoje bandau įžvelgti pliusus. Teismo procesas bus atviras – visi pamatys, už kokius dalykus generalinis prokuroras siūlo panaikinti imunitetą. Daug kam tikrai taps gėda.

O šiaip niekas mano gyvenime nepasikeis. Toliau darbuosiuosi Europos Parlamente, toliau skraidysiu. Darysiu visa tai, kas man patinka, tik retkarčiais būsiu priverstas dalyvauti spektaklyje, kuriame turėsiu vieną vaidmenį.

Tik noriu dar kartą priminti 2004-uosius. Nė vienas iš tuomet išpūstų kaltinimų dabar nebeegzistuoja, jie panaikinti. Lygiai taip pat bus ir dabar.

Kartais susimąstau, iš kur tokia baimė. Na, duotų tam Paksui dalyvauti rinkimuose. Jeigu taip jau viskas blogai, žmonės už jį nebalsuos, ir taškas. Ar sugalvotų kokį pasikėsinimą, nušautų, užuot tempę gumą jau 14 metų. Anoji sistema žinojo: nėra žmogaus – nėra problemos.

Dar vienas įdomus dalykas. Visi tie, kurie buvo pagrindiniai veikėjai 2003-2004 m. verčiant prezidentą, buvo apdovanoti kas aukštesnėmis pareigomis, kas pelningomis tarnybomis, kas ordinais, medaliais per valstybės šventes. Neabejoju, kad ir šią Mindaugo karūnavimo dieną bus apdovanotas ne vienas asmuo, kuris buvo šios istorijos dalyvis.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

šaltinis: paksas.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 280

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....