infa.lt

Europoje sudarinėjami „Juodieji” Ukrainos nuotakų sąrašai

11 birželio
01:01 2017

Nuotaka iš UkrainosKaip prisipažįsta ukrainiečių portalas „Vesti“, „mūsų tautietės apgaulės būdu išvilioja iš užsieniečių vyrų pinigus, besiskųsdamos apšaudymais Charkovo srityje ir vergišku darbu tik už maistą“.

Ukrainietės pradėjo naudoti „nigerietiškų laiškų“ technologiją. Tad jos, kaip kažkada šios Afrikos šalies „aukštą postą užimantys asmenys“ po visą pasaulį siuntinėja finansinės pagalbos prašymus. Merginos prigalvoja dramatiškų istorijų – apsimetusios apšaudymų aukomis ir dėl neva sunkios padėties šalyje jos iš vyrų išvilioja pinigus maistui, bilietams ir vizoms, o vėliau „patenka į avariją“. Internete jau pasirodė juodieji sąrašai su šimtais ukrainiečių nuotakų-aferisčių pavardžių, ir instrukcijos, „kaip netapti ukrainietės auka“.

Ima gailesčiu

Užsieniečiai masiškai skundžiasi ukrainietėmis, kurių aukomis jie tapo. Merginos iš patiklių vyrų išvilioja nuo 300 iki 2,5 tūkstančio eurų vizoms tam, kad susitiktų su savo sužadėtiniais, o po to su jomis atsitinka „tragiški įvykiai“: vieną apvogė, kita pakliuvo į baisią avariją, o pas trečią dėl karo veiksmų nukentėjo visi dokumentai – jos kaimo, Čugujevo, apšaudymo metu (miestelis Charkovo srityje).

„Šeimų kūrimui skirtame puslapyje aš susipažinau su labai gražiai ukrainiete. Ji papasakojo, jog gyvena antiteroristinės operacijos (ATO) zonoje, kur kiekvieną dieną tave gali nužudyti. O kadangi jos regione nėra darbo, ji priversta dirbti už maistą. Taipogi jos tėvai turi problemų su sveikata, o jos buvęs sutuoktinis ją nuolatos mušė. Ji man per skaipą rodė dokumentus su antspaudais, savo paso kopiją. Aš išsiunčiau merginai 300 dolerių, ir tuomet ji liovėsi su manimi bendravusi. Į policiją nesikraipiau. Bet internete radau, kad tokių atsitikimų – šimtai. Vadinasi, aš toks ne vienas“, – Vesti portalui pasakojo Davidas iš Avinjono, Prancūzija.

Skelbimų apie tokius sukčiavimo būdus, beje netgi su nuotraukomis ir ukrainiečių merginų pasų kopijomis, iš tikro šimtai. Tiesa, daugeliu atveju tie dokumentai irgi padirbti. Štai, libanietis Tonis iš Beiruto skundžiasi dėl 30-metės Lizos, pavarde Vitalij iš Donecko. Vyras teigia, kad su mergina susipažino viename iš pažinčių portalų.

Lisa VitalyLisa Vitaly

„Ji tikino mane, jog į tėvų namą pataikė bomba, tad jai reikia pinigų naujam pasui. O po to, kai jai persiunčiau 200 dolerių, ji ėmė aiškinti, jog tam, kad galėtų palikti okupuotą Donecko teritoriją, jai reikia 400 dolerių. Vėliau ji pareiškė, kad kai tik nusipirko bilietą į lėktuvą, ją tuojau pat apiplėšė – pavogė ir pinigus, ir pasą. Tad jai teks viską daryti ir pirkti iš naujo. Tuomet aš nunešiau jos paso kopiją profesionaliam migracinės tarnybos pareigūnui ir paaiškėjo, kad pasas padirbtas“, – skundėsi ukrainiete užsienietis.

30-metė Jelena iš Severodonecko bemat „įsimylėjo“ Džoną iš Italijos Kaljario miesto. „Jau pirmajame elektroniniame laiške gražioji blondinė prisipažino, kam myli. Po to ji paprašė 320 eurų pasui, vėliau – 940 bilietui ir vizai, dokumentų kopijas išsiuntė man paštu. O kiek vėliau ji paaiškino, jog jos sąskaitoje turi būti 2,5 tūkstančio eurų, kitaip jos neiškleis į Europą. Aš išsiunčiau jai pinigus, o po kiek laiko gavai laišką iš kito adreso, kuriame rašoma, kad Jelena pakliuvo į avariją. Ten buvo jos nuotrauka iš ligoninės palatos. Tik tuomet aš supratau, kad tapau sukčių auka. Jau kreipiausi į policiją ir tikiuosi atgauti savuosius 4,5 tūkstančio eurų“, – skundėsi Džonas.

O štai Alberto Karlo iš Spoleto miesto, kuomet po keturių mėnesių bendravimo su Julija Dudar ji jam pranešė, jog pasirengusi atvažiuoti, iš karto iškėlė sąlygą: jokių pinigų jis neduos. „Ji pasakė, kad kelionei pinigų ir nereikia, nes jų duos teta Ania, kuri dirba Italijoje. Ir paprašė mano sąskaitos numerio, neva užsieniečiams negalima iš Italijos siųsti daugiau kaip 1000 eurų, o teta jau išsiuntė pinigus šeimai. Daviau jai sąskaitos numerį, ir į pašto dėžutę gavau patvirtinimą, jog į mano sąskaitą nuo firmos notess Ltd. buvo pervesta 2350 eurų. Tą dieną negalėjau prisiskambinti į tą firmą, tad parašiau jiems laišką. Ir kaip kvailys per MoneyGram išsiunčiau į Ukrainą 2350 eurų. O kitą dieną iš firmos gavau atsakymą, jog jokių pinigų jie man nesiuntė“, – skundėsi Alberto.

Pažinčių puslapis

Žanas iš San Brie (Prancūzija) savaitgaliui į Paryžių pakvietė Svetlaną Chromuškiną iš Čugujevo (Charkovo sritis). Iš viso persiunčiau jai 1,5 tūkstančio eurų dokumentams ir bilietui. Galiausiai ji man pranešė, jog dėl jos kaimo artilerijos apšaudymų ir bombardavimo ji negali pas mane atvykti“, – skundėsi Žanas.

Amerikiečiai pataria

Nedaug užsieniečių kreipiasi į savo šalies policiją. Neradome tokių įvykių ir Ukrainos Teismo sprendimų rejestre. Dažniausiai tokios nesąžiningos nuotakos įtraukiamos į tarptautinių vedybų agentūrų juoduosius sąrašus – tokios duomenų bazės yra puslapiuose inter-marriage.com, russian-dating-scams.com ir antiarnaques.org. Beje, pastarajame, kur publikuojamos 263 nesąžiningos ukrainietės, atsirado paslauga: jei užsieniečiai atsiunčia paso duomenis, merginos adresą ir gimimo datą, tai darbuotojai gali patvirtinti, ar toks žmogus egzistuoja, ar tai paprasčiausias sukčius, naudojantis netikrą informaciją. „Mes naudojamės valstybinėmis ir asmeninėmis duomenų bazėmis. Tai užtrunka 2-3 darbo dienas“, – teigiama puslapyje.

Kiti užsieniečiai pagalbos kreipiasi į pažįstamus ukrainiečius. Polas Mandugalas iš JAV yra vedęs ukrainietę, ir ji padeda jo draugams netapti aferistų auka. Jis mums papasakojo, jog išsiaiškinti, ar išrinktoji yra sąžininga, galima iš keleto požymių: „Pirmiausia, reikia susirūpinti dėl amžiaus skirtumo ir greito prisipažinimo meilėje. Akivaizdu, jog 22 metų universiteto absolventė neištekės už agronomo iš Oklahomos. Antroji taisyklė: reikia naudotis tik tarptautiniais puslapiais. O ukrainietiškas pažinčių puslapis turi būti licenzijuotas International Marriage Broker Act. Na, ir verta žinoti, jog ukrainietės merginos, kurios rimtai planuoja kurti šeimą, po savaitės nepuls aiškinti, jog įsimylėjo, laiškus įliustruodamos atviromis nuotraukomis“.

Nuotakoms“ gresia 12 metų kalėjimo

Ukrainos juristai tvirtina, jog išaiškinti aferistę nėra sudėtinga. „Tokie veiksmai atitinka straipsnį „sukčiavimas“. Ir, jei užsienietis buvo apgautas 12500 grivinų ar daugiau, tai sukčiams gresia laisvės atėmimo bausmė iki 12 metų su turto konfiskavimu. Sukčiavimo faktą įrodyti yra paprasta – Ukrainoje dirba daugybė rejestrų, kai kurie yra atviri, tad galima viską patikrinti. Ir, jei ji tvirtina, kad jos pinigus, pasą ir bilietus pavogė, tai Vieningame ikiteisminių tyrimų rejestre turi būti informacija, kad ji yra nukentėjusi byloje „Vagystė“. Ir jei ten tokios informacijos nėra, vadinasi ji apgaudinėja“, – papasakojo mums juristas Ivanas Libermanas. Jis pridūrė, kad jei užsienietis kažką įtaria, jis gali kreiptis į bet kurį Ukrainos policijos skyrių netgi nebūdamas šalyje: „Taip pat ir elektroniniu paštu. Arba advokatas pagal įgaliojimą ar sutartį gali jo vardu parašyti pareiškimą. Taipogi užsienietis turi teisę kreiptis į Ukrainos konsulatą savo šalyje – ten irgi turėtų sureaguoti“.

parengė: Darius Dimbelis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 953

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....