infa.lt

ABC: JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas vyks derinti santykių su Maskva

09 birželio
01:01 2017
Tomas Šenonas

Bilal Hussein/AP Photo

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Tomas Šenonas (Tom Shannon) birželio 23 dieną susitiks su Rusijos URM vadovo Sergejaus Lavrovo pavaduotoju Sergejum Riabkovu, praneša  ABC. Kaip pažymėjo TV kanalas, šalys, galimai, aptars Rusijos diplomatinės nuosavybės sugrąžinimo klausimą, o taip pat bandys likviduoti kitus prieštaravimus tarp Vašingtono ir Maskvos, kas leistų suderinti bendradarbiavimą kovos su terorizmu srityje.

Valstybės departamente, beje, buvo atsisakyta patvirtinti informaciją apie tai, ar šalys bandys aptarti klausimą dėl Rusijos diplomatinės nuosavybės Jungtinėse Valstijose sugrąžinimo, pažymi TV kanalas. Vyresnysis valstybės sekretoriaus Rexo Tillersono patarėjas Hammondas tik pareiškė, jog „JAV ir Rusija nesudarė jokių susitarimų“.

„Susitikimo tikslas – išspręsti eilę mažiau globalių ginčytinų klausimų tarp dviejų valstybių“, – papildė valdininkas.

2016 metų pabaigoje Obamos administracija išsiuntė rusų diplomatus su šeimomis iš diplomatinių Rusijos atstovybės kompleksų Niujorke ir Merilende atsakydama į, esą Rusijos įsikišimą į amerikiečių prezidento rinkimus, primena ABC.

Šią savaitę Rexas Tillersonas pareiškė, jog nežiūrint į politinę audrą JAV, kilusią dėl menamų ryšių tarp Rusijos ir Trampo rinkiminės kampanijos štabo narių, JAV prezidentas pavedė jam atstatyti santykius su Maskva. Rusija, kaip pastebi kanalas, diplomatinės nuosavybės sugrąžinimą laiko viena iš pagrindinių sąlygų santykių normalizavimui.

„Prezidentas pavedė man pradėti santykių su Rusija normalizavimą, – pareiškė tada Tillersonas. Prezidentas man davė aiškiai suprasti: nereikėtų tam, kas vyksta politikos sferoje, leisti trukdyti atlikti darbą, pavestą šioje srityje“.

Tačiau siekis sugrąžinti diplomatinę Rusijos nuosavybę sutiko pasipriešinimą abiejose partijose, pastebi ABC. Respublikonų senatorius Lindsis Gremas (Lindsey Graham), o taip pat kai kurie jo kolegos demokratai, išsiuntė JAV prezidentui laišką, kuriame prašoma atsisakyti šio ketinimo.

„Ketinimas grąžinti Rusijai jos gyvenamuosius kompleksus neturi jokio pagrindo, – pareiškė laiške politikai. – Taip Kremliui bus lengviau vykdyti žvalgybines operacijas mūsų galiniame kieme, o taip pat leis aiškiai suprasti, jog jie gali išvengti savo veiksmų pasekmių“.

Be to, tarp Rusijos ir JAV egzistuoja ir kiti prieštaravimai, tarp kurių yra ir JAV pasiuntinybės Sankt Peterburge užšaldymas ir Rusijos draudimas įsivaikinti jos vaikus JAV piliečiams, primena kanalas. Trampo administracijos nuomone, progresas šiuose klausimuose padės dviem šalims suderinti bendradarbiavimą kur kas svarbesnėse sferose, pavyzdžiui, kovos su terorizmu srityje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 155

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...