infa.lt

CNN skundžiasi, jog Trampas ir Maskva susivienijo prieš amerikiečių MIP

11 gegužės
19:42 2017

Susitikimas Baltuosiusse rūmuose

O kol tyrimas Rusijos atžvilgiu didina apsukas, prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pasikvietė į Baltuosius rūmus Rusijos pasiuntinį Jungtinėse Valstijose Sergejų Kisliaką. Žurnalistai į tą susitikimą nebuvo įleisti, o štai Rusijos užsienio reikalų ministras jame dalyvavo. Jis atskleidė, jog kalbama buvo pagrindinai apie Siriją.

Trampas atleido FTB direktorių ir pakvietė Sergejų Lavrovą į Baltuosius rūmus

O su mumis ryšio linijoje iš Maskvos CNN korespondentė Diana Magnay. – Diana, negalima nepastebėti, jog situacija susiklostė neįprasta, galbūt net beprecedentė: JAV spauda neįleista į įvykusį Baltuosiuose rūmuose susitikimą tarp Jungtinių Valstijų prezidento ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, o taip pat, kaip jau buvo minėta, jo aplinkos. Kaip tai vertinama Rusijoje, turint omenyje FTB direktoriaus James Comey atleidimą iš pareigų?

Diana Magnay, CNN korespondentė: Tame, kai kalbama apie „Rusijos įsikišimo tyrimą“, didžioji dalis valstybinių (Rusijos) MIP (masinių informacijos priemonių) prisilaiko tos pačios linijos kaip ir Kremlius, – tai yra, jos tvirtina, kad jokio pagrindo ir faktų, patvirtinančių kaltinimus tuo, jog Rusija įsikišo į rinkimus, nėra, – ir todėl yra daug svarstymų apie vidines Comey atleidimo priežastis. O štai nedaugelyje opozicinių leidinių situacija vadinama ir „Trampo Votergeitas“, ir „šeštadienio vakaro žudynės (Votergeito skandalo metu)“, ir kitais epitetais.

 

Žinoma, prezidentas Trampas pats tik apsunkino situaciją, pasikvietęs pas save po susitikimo su aukštais Rusijos pareigūnais Henrį Kissindžerį – valstybės sekretorių prie Niksono, – ir į šį susitikimą žurnalistai jau buvo įleisti. Taip kad, kaip jūs ir sakėte, situacija iš tiesų susiklostė labai keistai, Rosmari.

Taip, viskas labai neįprasta. O dėl James Comey atleidimo pasisakė net Vladimiras Putinas. Ką jis pasakė šiuo atžvilgiu?

Diana Magnay: Jis kaip tik ruošėsi ledo ritulio varžyboms Sočyje – ir čia prie jo priėjo reporterė. Paklausykime ką jis pasakė.

Rusijos prezidentas, Vladimiras Putinas: Mes su tuo niekaip nesusiję. Prezidentas Trampas veikia savo kompetencijos ribose, atitinkamai Konstitucijai ir įstatymams. Prie ko čia mes? Štai aš, matote, ruošiuosi ledo ritulį žaisti su mėgėjais.

Diana Magnay: Po šito prezidentas įmušė septynis įvarčius, Rosmari. Ir jis veikiausiai įvertino šį susitikimą tarp Sergejaus Lavrovo, Rexo Tillersono ir Donaldo Trampo dalyvaujant Rusijos pasiuntiniui Vašingtone – o pastarasis, kaip atsimenate, vaidino labai svarbų vaidmenį „Rusijos byloje“ – beveik kaip įvartį, įmuštą namų aikštelėje, ypač, jei mes sulyginsime nuotraukas, kuriose švytintis Trampas spaudžia ranką Sergejui Kisliakui, su kadrais, pavyzdžiui, iš susitikimo tarp jo ir Angelos Merkel.

Ji, suprantama, truputi kitokio lygmens politikė, bet vis dėl to – visai kitoks paveikslas. Ir, tikriausiai, reikėtų dar pažymėti šioje temoje: buvo patvirtinta, jog prezidentas Trampas ir prezidentas Putinas susitiks aukščiausio lygio „Didžiojo dvidešimtuko“ susitikimo metu, kuris įvyks Hamburge liepos mėnesį, Rosmari.

Taip, tokių dalykų mes dar nesame matę – JAV prezidentas ir Rusija kartu stojo prieš amerikietiškąsias MIP. Stebėtina. Su mumis tiesioginiame ryšyje iš Maskvos buvo Diana Magnay. Labai jums ačiū.

Medžiaga parengta CNN International.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...