infa.lt

Savo šimtąją prezidentavimo dieną Donaldas Trampas sulaužė šimtametę tradiciją

30 balandžio
21:01 2017
Donaldas Trampas

AFP

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump), pasisakydamas prieš savo šalininkus mitinge savo 100 dienų prezidentavimo proga, sukritikavo Amerikos „melagingas MIP“ ir apkaltino jas feikų (melagingos naujienos) gamyba, praneša BBC.

„Šiandien, Vašingtone, jie žiūri ir jie nori būti čia šiandien vakare, kartu su mumis“, – pasakė Trampas savo kalbos mitinge Harisburge, Pensilvanijos valstijoje metu. – Ir niekas negali pradžiuginti manęs labiau, nei būti čia, už daugiau nei 100 mylių nuo Vašingtono pelkės ir leisti laiką vakare su jumis visais“.

„Riebus kuolas“

Prezidentas pareiškė, jog, jeigu žiniasklaidos priemonių darbas – būti teisingomis ir kalbėti tiesą, – tai jos užsitarnavo „riebaus kuolo“.

Trampas pridėjo, jog žurnalistai atsidūrė spąstuose Vašingtone, ir prognozavo, jog renginys bus „labai, labai nuobodus“.

Savo šimtąją darbo dieną prezidento pareigose Trampas bevelijo vykti į mitingą savo šalininkams Pensilvanijoje. Renginys buvo panašus į jo pasisakymą prieš rinkėjus rinkimų kampanijos metu.

Į šiandienę korespondentų Asociacijos vakarienę Baltuosiuose rūmuose Donaldas Trampas nevažiavo.

Korespondentų Asociacija susikūrė daugiau nei prieš 100 metų, 1914-aisiais, ir nuo 1921-ųjų jos specialiąsias vakarienes tradiciškai aplankydavo JAV prezidentai. Trampas šią tradiciją sulaužė.

„Pagrindinės (melagingos) MIP atsisako skelbti mūsų laimėjimų sąrašą, įskaitant 28 pasirašytus įstatymus, sustiprinimą pasieniuose ir didžiulį optimizmą“, – parašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Mitinge Trampas savo pirmąsias 100 prezidentavimo dienų pavadino labai produktyviomis ir pasakė šalininkams, jog priešakyje laukia „didžios, didžios kovos“, kurias jis, be abejonės, visas laimės.

Procesas pajudėjo

Be to, JAV prezidentas pažadėjo, jog visos NATO šalys įneš savo finansinį indėlį į bloko saugumo stiprinimą.

„Mes galų gale priverčiame NATO šalis sumokėti teisingą dalį. Jos pradėjo didinti savo įmokas milijardais dolerių, bet mes nenurimsime, kol visos mokės tiek, kiek joms priklauso“, – pažymėjo jis.

Donaldas Trampas priminė, jog per pastaruosius aštuonerius metus JAV padvigubino savo išlaidas gynybai. Tiek pat moka visos aljanso šalys kartu paėmus. „Nesąžininga“, – konstatavo jis. Jis užtikrino šalininkus, jog šalies ginkluotųjų pajėgų laukai modernizacija.

„Amerikos pranašumo palaikymas reikalauja mūsų karinių pajėgų optimalaus palaikymo. Ir mes pradėjome šį procesą“, – pasakė jis.

Pažadėjo sumažinti mokesčius

Taip pat prezidentas pažadėjo piliečiams „vieną iš stambiausių šalies istorijoje“ mokesčių mažinimą.

Pasak Trampo, jo administracija „siūlo stambias mokestines lengvatas viduriniajai klasei ir mokesčių mažinimą verslui nuo 35% iki 15%.

„Jūs pamatysite: kompanijos plėsis, jos sugrįš į mūsų šalį ir daugiau jau jos nebepaliks, nes mokesčiai ir reguliuojančios normos bus teisingi“, – pažadėjo Trampas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 140

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....