infa.lt

Lidžita Kolosauskaitė: Gazmanovas – į mokyklą arba kodėl Tapinas važinėjasi į asocialių (tėvų) vaikų mokyklas

28 balandžio
19:29 2017

Pamenate posakį „Vagie, kepurė dega“? Posakis gana juokingas dėl to, kad taip pasakius kepurę pasičiupinės būtent vagis.

Ir štai šiandien pamačiau, kaip tas posakis atrodo praktiškai.

Žinoma juvelyrė Jurga Lago išreiškė susirūpinimą, kad į mokyklas važinėja ir neaišku, ką vaikams pasakoja visokie „žinomi žmonės„.

Jurgos Laro tekstas

Ir, spėkite, kas čiuposi sau už kepurės?

Andriaus Tapino tekstas

Suprantate, p. Andrius Tapinas taip susirūpino, kad kas nors apie jį „blogai“ nepagalvotų, jog negalėjo kitaip – jis turėjo viešai apdergti tuos mokinius, jų tėvus ir baigti ta smagia sarkastiška gaida „klestinti Lietuva„!

Apie ką aš čia?

Laikais, kai mokytoja, paminėjusi, jog kažkoks ten procentas kanibalų buvo homoseksualūs, metama iš darbo, tikėtis kokybiško vaikų lavinimo, aišku, naivoka. Tikėtis, kad tas lavinimas nors kiek atitiks įprastas visuomenės moralės normas, matyt, irgi, bet visgi aš turiu tokį naivų lūkestį (gal veikiau – menką lūkestėlį), jog tėvai turėtų turėti nors kažkokią įtaką tam, kas dedama į jų vaikų galvas.

P. Jurga Lago aiškiai turėjo panašų lūkestį, dėl ko visai logiškai pastebėjo, kad „televizorius į klases“ nėra labai gera idėja. Nes, žinote, per televizorių rodo labai įvairių žmonių – pradedant Vita Jakutiene (na, ji tai tikrai turėtų, ką papasakoti!) ir baigiant Olegu Gazmanovu. Arba Rauliu.

Šiaip Raulį, matyt, reiktų pakviesti. Kad vaikai matytų pavyzdį, kokiais sėkmingais žmonėmis tampa transseksualai.

Ir Vladimirą Simonko būtinai reiktų pakviesti. Kad papasakotų, jog gėjai nevalgo žmogienos. Kaip jau papasakojo Tapinas. Skirtumas būtų tik tas, kad Simonko praktinės patirties turi. Nors gal turi ir Tapinas – nesiryžtu vertinti.

Šiaip ar taip visų reikiamų „žinomų žmonių“ pristatymu į vidurines greičiausiai pasirūpins p. Tapinas, kuris gana nedviprasmiškai paaiškino priežastis, kodėl važinėja po mokyklas – suprantate, toje klestinčioje Lietuvoje, kurioje jo draugai verslininkai neranda norinčiųjų dirbti už keturis tūkstančius eurų, daugumoje Lietuvos mokyklų mokosi vaikai iš asocialių šeimų.
Lidžita Kolosauskaitė

Tokių asocialių, kad jų tėvų išvis nėra, jie išvažiavę arba geria iki tiek, kad tušinio nesugraibo (bet tai na ir kvailas tas Karbauskis su savo blaivybės propagavimu!).

Ir dėl to, kol tų vaikų tėvai, padauginę „krikščionybės dedamosios, palaimintos Kristaus“ tyso po stalu, p. Tapinas, kuris irgi mėgsta savo laidose kilstelėti taurelę, važiuoja tų vaikų įkvėpti ir jiems papasakoti, kaip atrodo klestinti Lietuva – na ta, kuriai tie vaikai nepriklauso.

P. Tapinui atrodo, kad vien jo nuvykimas nušvies tų vaikų gyvenimus kita spalva. Na, panašiai kaip nušviesdavo Lenino portretas klasę.

Paaiškinimas, kad, užuot nuvežus vaiką į kiną, teatrą ar ekskursiją, užtenka pakviesti jam „žinomą žmogų„, kuris tuoj pat pakeis jo asocialią kasdienybę, yra kažkas tokio kaip sakyti, kad Lenino portretas suteikė stiprybės kalintiems lageriuose.

Tų vaikų gyvenimus galėtų pagerinti išvyka į kiną, teatrą, mišką galų gale. Na, net ir Jurgos Lago minėti susitikimai su įvairių sričių darbuotojais, menininkais, mokslininkais, tačiau ne kažkoks „žinomas žmogus„, kuris kviečiamas tik tam, kad save parodyti.

Vaikui nereikia pavyzdžio, kaip tapti Tapinu. Arba Jakutiene. Arba Gazmanovu. Vaikui reikia pavyzdžio, kaip tapti gydytoju. Arba gaisrininku. Arba… žurnalistu. Įsivaizduojate, žurnalistu!

Man pavyzdžiui sunku suprasti, kodėl p. Tapinas, užuot priskyręs save žurnalistams, nusprendė esąs tiesiog „žinomu žmogumi„, tačiau, jei tai viskas, ką jis gali tiems vargšams vaikams pasiūlyti, tai aš tikrai rekomenduočiau jam pakalbėti su savo remėjais, kad, užuot finansavę jo – „žinomo žmogaus“ – keliones po mokyklas, pafinansuotų ekskursijas bent į arčiausiai esančius miestus, kinus, teatrus, parodas.

Neabejoju, kad tiems draugams verslininkams, kurie neranda norinčiųjų dirbti už keturis tūkstančius eurų, tai nebus sunki užduotis, o p. Tapinas galės tapti mažiau „žinomu žmogumi“ ir daugiau žurnalistu.

Gal tada ir mokiniams turės, ką papasakoti. Kaip žurnalistas. Ne kaip „žinomas žmogus“, žinoma.

Na, o tėveliams, kurie nelaiko savęs tokiais, kaip aprašyta p. Tapino komentare, siūlyčiau susisiekti su mokyklomis, kuriose mokosi jų vaikai, ir griežtai pareikalauti, kad Jūsų vaikai nebūtų vedami susitikti su p. Tapinu. Kitaip jis pamanys, kad jų tėvai – emigrantai, alkoholikai arba mirę.

Lygiai taip pat ir vaikams, kurie gerbia savo tėvus labiau už p. Tapiną, siūlyčiau vengti susitikimų su „žinomu žmogumi„, kuris mano, kad Jūsų tėvai – mirę arba asocialūs.

lidzita.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 354

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ironija    -  2017-08-14, 12:44

    Ateina genijai ir vėl išeina, atėjo Tapinas visiems laikams…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...