infa.lt

Krašto apsaugos ministerija skelbia kovą su korupcija savo pačios sistemos viduje

22 balandžio
08:47 2017

Krašto apsaugos ministerija KAMKrašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis balandžio 7 d. patvirtino atnaujintą Krašto apsaugos sistemos kovos su korupcija programą ir jos įgyvendinimo priemonių planą.

„Krašto gynybos finansavimas didėja, tad skaidrumo užtikrinimas yra būtinas, siekiant efektyvaus lėšų panaudojimo, taip pat didinant visuomenės pasitikėjimą kariuomene ir visa krašto apsaugos sistema“, – sako krašto apsaugos ministras R. Karoblis.

Naujoji kovos su korupcija krašto apsaugos sistemoje programa numato naujus tikslus ir jų įgyvendinimo uždavinius, atsižvelgiant į besikeičiančią situaciją ir visuomenėje susiformavusią nuomonę apie krašto apsaugą.

Atnaujintos kovos su korupcija programos įgyvendinimo priemonių plano priemonės apima išsamesnį visuomenės informavimą apie KAS vykstančius procesus, visuomenės įtraukimą į diskusijas krašto gynybos klausimais, joje numatyta krašto apsaugos sistemos įsigijimų struktūros pertvarka.

Programos uždaviniai ir priemonių plane numatytos jų įgyvendinimo priemonės numato nuolatinę ir kryptingą korupcijos prevencijos politiką, kuri užtikrins veiksmingą numatytų kovos su korupcija KAS priemonių įgyvendinimą ir KAS dirbančių asmenų antikorupcinio sąmoningumo ir principingumo didinimą. Suplanuotos priemonės, leisiančios gerinti viešųjų pirkimų priežiūrą, įsteigus KAS įsigijimų ir aprūpinimo agentūrą, bus sukurta skaidresnė ir efektyvesnė KAS įsigijimų proceso reglamentavimo, kontrolės ir sprendimų priėmimo sistema. Didelis dėmesys bus skiriamas visuomenės informavimui apie KAS veiklą, skatinamas nepakantumas korupcijos apraiškoms, planuojama įtraukti visuomenę į korupcijos prevencijos veiklą. Taip pat bus didinamas sprendimų ir procedūrų skaidrumas, viešumas, numatytos priemonėms, keliančios pasitikėjimą KAS institucijomis.

Generalinės inspekcijos inspektoriai lankėsi Lietuvos kariuomenės daliniuose, atliko Lietuvos kariuomenės vienetų patikrinimus dėl pasirengimo vykdyti valstybės ginkluotos gynybos užduotis, taip pat karinės vadovybės nustatytas priemones ir direktyvas. Buvo atliekami budrumo lygių patikrinimai. Jų metu buvo vertinta Lietuvos kariuomenės vienetų vykdoma veikla ir pasirengimas veikti, paskelbus aukštesnį budrumo lygį.

Taip pat buvo organizuojami Generalinės inspekcijos pareigūnų susitikimai su profesinės karo ir nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariais, atliekami tarnybiniai patikrinimai ir nagrinėjami karių skundai.

KAM Generalinė inspekcija programos ir jos įgyvendinimo priemonių plano projektus parengė atsižvelgdama į LR Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktas rekomendacijas ir atlikto tyrimo „Lietuvos korupcijos žemėlapis“ duomenis ir vykdydama krašto apsaugos ministro pavedimą. Projektai buvo suderinti su visomis krašto apsaugos sistemos institucijomis ir jų padaliniais.

P.S. Išskirtinis balandžio 21 dienos KAM pranešimas:

Lietuviai plauna amerikiečių tanką - kokia garbė

Lietuviai plauna amerikiečių tanką | M. Patašiaus nuotrauka

Balandžio 20 d. lauko taktinėse pratybose Gaižiūnuose Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono masinio naikinimo ginklo būrio ABC kariai turėjo išskirtinę galimybę – pirmą kartą atlikti Lietuvoje dislokuoto Vokietijos tanko „Leopard 2“ švarinimą.
Šios pratybos Inžinerijos bataliono kariams taip pat ir puiki galimybė tobulinti įgūdžius ir išmokti dirbti su J. Vitkaus Inžinerijos bataliono daugiafunkcinės paskirties švarinimo konteineriais DECONTEIN 3000 GDS.

KAM informacija

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...