infa.lt

Marine Le Pen: „Šie prezidento rinkimai – tai civilizacijos išlikimo klausimas”

19 balandžio
18:31 2017
Marine Le Pen

REUTERS

Aš rami, aš tikiu savo komanda, tikiu Prancūzijos tauta. Ji man leis viską įgyvendinti. Aš laimėsiu pirmame ture. Esu tuo įsitikinusi“, – pareiškė Marine Le Pen likus šešioms dienoms iki Prancūzijos prezidento rinkimų. Savo interviu leidiniui Le Figaro, Nacionalinio fronto lyderė pasisakė daugelio savo programinių punktų atžvilgiu.

Marine Le Pen, kreipdamasi į prancūzų daugumą, kuri pasisako prieš Prancūzijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos, pareiškė, jog tik ji viena pasiklaus jų nuomonės šiuo klausimu, surengusi referendumą: „Kai tik mane išrinks, aš iškart surengsiu derybas, paprašysiu organizuoti susitikimą su ES šalių vadovais be ES instancijų“.

Marine Le Pen ramina pensininkus, kurie bijosi, jog pasitraukimas iš ES įtakos jų finansinę padėtį: „Aš taip pat sakau Prancūzijos visuomenei, jog pasitraukimas iš ES niekaip nepalies jų santaupų“. Le Pen nuomone, „patį didžiausią pavojų prancūzams „ kelia ES bankų sąjunga, kuri įpareigoja daryti atskaitymus nuo dalies namų ūkių santaupų finansinės krizės atvejui.

Kandidatė įsitikinusi, jog dauguma prancūzų vertina eurą kaip „naštą“. Tuo pat metu ji neatmeta galimybės to, jog pralaimėjimo referendume atveju ji gali atsitraukti: „Aš nepriimu politikos kaip rodeo, kur būtina bet kuriuo atveju, kas beatsitiktų išlikti balne“.

Marine Le Pen patikslino, jog jos programa apskaičiuota per tris metus sukurti „1,7 mln darbo vietų“, dėl ko galima tikėtis „papildomų įplaukų 25 mlrd €u sumai, iš kurių 17 mlrd €u eis tam, kad galima būtų sumažinti pensijinį amžių iki 60 metų.

Atsakydama į klausimą apie migrantus, Marine Le Pen pareiškė, jog nesibijo priešiškumo iš prancūzų-musulmonų pusės, kadangi jie, jos nuomone, „tik ir laukia, kada juos išlaisvins nuo kasdienio spaudimo iš islamo-fundamentalistų pusės“.

Nacionalinio fronto lyderė nesutinka su pareiškimu, jog Prancūzijoje „anksčiau buvo geriau“, ir tikina, jog Prancūzijoje „rytoj bus geriau“, jeigu ji bus išrinkta prezidente. „Šie prezidento rinkimai – tai praktiškai referendumas „už“ arba „prieš“ laukinę globalizaciją. Mūsų vertybės, normos, papročiai, mūsų gyvenimo būdas – visa tai siekiama sugriauti.

Kai šalis praranda savo savitumą, nebežino kas ji tokia, iš kur, kur slypi jos tikrieji turtai – ji žlunga. Aš noriu įrašyti į Konstituciją Prancūzijos kultūrinio ir istorinio paveldo išsaugojimo ir vystymo principą, ir sugrąžinti mūsų šaliai statusą valstybės, turinčios politinę galią“.

Marine Le Pen pažymėjo, jog globalizcija – „tai ribų trynimas“ visose srityse. „Aš – ribų kandidatė, ir aš tapsiu ribų prezidente. Mes turime jas atkurti, kad apgintume prancūzų tautą. Jos būtinos mokyklose, kad būtų atkurtas autoritetas, teisėje, jos turi ginti nuo laukinės globalizacijos, nuo nesąžiningo tarptautinio konkuravimo, nuo teisės pažeidimų, nuo mokesčių vengimo, – pareiškė ji. – nebūna beribės laisvės. Ribos turi būti“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 191

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Sahra-mara    -  2017-04-19, 21:30

    Čia tai kalba asmenybė, nebijanti nei iškrypėlių globalizatorių, nei milžiniškos atsakomybės prieš tautą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......