infa.lt

Nuo didelės meilės iki neapykantos: Trampo komanda staiga pamatė WikiLeaks kaip priešą

14 balandžio
19:08 2017
Mike Pompeo

YouTube nuotrauka

Savo pirmo viešo pasisakymo metu naujose pareigose, CŽV direktorius Mike Pompeo pavadino WikiLeaks tinklapį „priešiška žvalgybos tarnyba“, veikiančia su Rusijos pagalba. Kaip praneša britų laikraštis The Independent, pasak Pompeo, tinklapio įkūrėjas Džulianas Asandžas (Julian Assange) ir jo kolegos, pareikšdami apie tai, jog veikia laisvės ir privataus gyvenimo vardan, iš tiesų užsiima savęs išaukštinimu naikindami vakarietiškas vertybes”.

Įdomu tai, pastebi laikraštis, jog jo komentarai absoliučiai prieštarauja jo paties, Donaldo Trampo (Donald Trump) ir jo komandos pareiškimams darytiems prezidentinės rinkimų kampanijos metu, cituojant informaciją gautą iš WikiLeaks.

Būsimasis prezidentas net vos neprisipažino meilėje tinklapiui viename iš mitingų, konkrečiai, už Hillary Clinton susirašinėjimo paviešinimą. Tačiau dabar, pasisakydamas Strateginių ir tarptautinių tyrimų Centre Vašingtone Pompeo yra įsitikinęs, jog „WikiLeaks veikia kaip priešiška žvalgybos tarnyba ir daro pareiškimus kaip priešiška žvalgybos tarnyba“.

Mike Pompeo tvirtina, jog tinklapis skatino savo šalininkus stoti į tarnybą CŽV ir rinkti duomenis. WikiLeaks pasak jo koncentravosi renkant duomenis išimtinai apie JAV, ir ieškojo palaikymo antidemokratinėse šalyse ir organizacijose, pavyzdžiui pas Rusiją.

CŽV vadovas dar išsireiškė, jog Džuliano Asandžo ir jo kolegų veiksmų atžvilgiu neturėtų būti taikomos amerikietiškos vertybės, tokios kaip žodžio laisvė. „Amerikiečių žvalgybos tarnybos aptiko, jog Rusijos valstybinis TV kanalas RT aktyviai bendradarbiavo su WikiLeaks tinklapiu“, – teigė Mike Pompeo.

Tuo pačiu jis iškritikavo NSA (JAV nacionalinio saugumo agentūra) demaskuotoj Edvardą Snoudeną (Edward Snowden), gyvenantį Rusijoje nuo 2013 metų: „Kol mes iš visų jėgų stengiamės neatkreipdami dėmesio surinkti informaciją apie tuos, kas kelia realią grėsmę mūsų šaliai, žmonės kaip Džulianas Asandžas ir Edvardas Snoudenas siekia gauti šiuos duomenis, kad susikurtų savo įvaizdį. Kol jie kelia bendrą susidomėjimą, jiems nusispjaut į gyvybes tų, kam jie kelia pavojų, arba į žalą nacionaliniam saugumui“.

WikiLeaks reakcija į šį Pompeo pareiškimą

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...