infa.lt

Teisėjas pasisiūlė sumokėti baudą už moksleivę, sužalojusią prievartautoją

08 balandžio
21:27 2017
Jonathan Durham

Teisėjas Jonathan Durham pavadino nuosprendį prievartautojui „pernelyg švelniu” | Photoshot

Britanijos teisėjas pasiūlė 15-metei mergaitei, smogusiai peiliu žmogui, kuris prievartavo ją vaikystėje, užmokėti už ją baudą, kurią ji, atitinkamai įstatymui turėjo sumokėti nukentėjusiojo naudai, rašo BBC.

Moksleivė iš Bredfordo buvo kaltinama sąmoningu sunkiu nukentėjusiojo kūno sužalojimu. Savo kaltės ji neneigė. Tačiau teisėjas Jonathan Durham, peržiūrėjęs bylą, nutarė, jog kalėti kalėjime būtų per sunki bausmė jai.

Teisme išaiškėjo, jog iškart po nukentėjusiojo užpuolimo kaltinamoji pati atėjo į policiją. Apklausoje ji pareiškė, jog, išprievartavęs ją prieš keletą metu jis sugriovė jai gyvenimą.

Ryšium su tuo teisėjas priėmė sprendimą nubausti kaltinamąją pačia lengviausia įmanoma bausme iš visų numatytų įstatymo už tokius nusikaltimus, įpareigojęs ją dviejų metų bėgyje lankytis pas specialistus stebinčius paauglių nusikalstamumą.

Be to, įstatymas įpareigojo teisėją išieškoti iš teisiamosios nuo 10 iki 170 svarų, kaip nukentėjusiojo teismo išlaidų kompensaciją. Būtent šią sumą teisėjas ir pasiūlė mergaitei užmokėti už ją.

Teisėjų etikos priežiūros organas tokio elgesio neįvertino teigiamai ir davė teisėjui papeikimą. Priežiūros instancijos nuomone, Durham’o pareiškimas kelia abejones jo, kaip teisėjo bešališkumu.

Papeikimas yra lengviausia nuobaudos forma tais atvejais, kai priežiūros instancijos prieina išvados, kad būtinos nuobaudos priemonės.

„Jautėsi palikta”

Byla, dėl kurios dabartinis nukentėjęs anksčiau buvo kaltinamuoju, o dabartinė kaltinamoji – nukentėjusia, buvo svarstoma 2010 metais. Tada vyrui, vardu Zadhullah Boota buvo pateikti kaltinimai mažametės išprievartavimu.

Nukentėjusiai mergaitei tada tebuvo viso 8 metai, tačiau Boota, nors ir buvo pripažintas kaltu, negavo laisvės atėmimo bausmės, atsipirkęs viešaisiais darbais. Dar daugiau, jis ir toliau kaip niekur nieko gyveno tame pačiame rajone, kaip ir jo auka.

Pasak mergaitės, po šio teismo sprendimo ji pasijuto išduota teisinės sistemos ir palikta likimo valiai. Ji jautė, kad jos gyvenimas sudaužytas, ir nusprendė atkeršyti savo skriaudikui.

Ryšium su tuo praėjusiais metais ji paėmė virtuvinį peilį, atėjo pas išprievartavusį ją vyriškį namo ir, kai jis atidarė duris, su žodžiais „Aš tave užmušiu“ smogė jam į širdies sritį. Po to ji paskambino į policiją ir prisipažino ką padarė.

Pati mergaitė manė, jog užmušė savo skriaudiką, bet atvykusiems į įvykio vietą gydytojams pavyko išgelbėti jo gyvybę. Ryšium su tuo byla buvo iškelta ne straipsniu dėl žmogžudystės, o dėl švelnesnio straipsnio, dėl sveikatos sutrikdymo.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 275

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...