infa.lt

Maskva ir Pekinas lėtai bet užtikrinai užspaudžia doleriui kvėpavimą

04 balandžio
01:53 2017
paveiklėlis

Foto: APA/EPA/HOW HWEE YOUNG

Maskva ir Pekinas imasi vis naujų bandymų „pašalinti dolerį iš žaidimo“, rašo Contra Magazin.

Pavyzdžiui, kovo 14 dieną Rusijos Bankas atidarė pirmą istorijoje užsienio atstovybę – ir ne kur kitur, o būtent Kinijoje, pažymi leidinys. Kinijos laikraščio South China Morning Post duomenimis, šis žingsnis yra dalis susitarimo tarp Rusijos Federacijos ir KLR nustatant „glaudesnius ekonominius santykius“.

Be to, abi pusės siekia palengvinti aukso importą iš Rusijos į Kiniją, teigia Contra Magazin. „Stebėtojų nuomone, didelis Pekino aukso alkis (kaip ir Maskvos) pasireiškia sukuriant naują, auksu dengtą valiutą, kuri ateityje galės pakeisti krizių iškankintą fiduciarinių (pasitikėjimu dengtų) pinigų sistemą. Tuo pačiu doleriui bus vis sunkiau išsaugoti savo dabartinį dominuojantį globalų vaidmenį“, – tvirtina leidinys.

Contra Magazin atkreipia dėmesį į tai, jog dėka glaudaus ekonominio, finansinio ir geopolitinio bendradarbiavimo Rusija ir Kinija „gali sukurti prielaidas naujiems globaliems standartams ir tokiu būdu padėti tašką dabartiniam JAV ir dolerio globaliam viešpatavimui“. „Bent jau Jungtinės Valstijos nebegalės daugiau gyventi tokio parazitinio gyvenimo“, – konstatuoja leidinys.

Ataka prieš amerikietiškąjį dolerį – matomai – vyksta iškart keliuose lygmenyse, – pabrėžia Contra Magazin. – Jeigu prie Rusijos ir Kinijos prisijungs dar keletas šalių, tai deguonies doleriui teks vis mažiau. Pasekoje Vašingtonas turės mažiau galimybių daryti įtaką geopolitikai. Šiuo metu iš tiesų jau galima kalbėti apie tai, jog Maskva ir Pekinas neutralizuoja dolerį – tegu ir nedideliais žingsneliais“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 317

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...