infa.lt

Vengrija pavadino ES migracinę politiką „terorizmo Trojos arkliu“

02 balandžio
01:12 2017
Viktoras Orbanas

REUTERS nuotrauka

Buvo laukiama, jog Maltoje, Europos liaudies partijos kongrese vyks tradiciniai, niekuo nepasižymintys valstybių vadovų pasisakymai, tačiau vienas iš dalyvių turėjo savų planų, rašo Bild. Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas nutarė įgelti ES, pareiškęs, jog Europos migracinė politika buvo klaidinga, o jo (Orbano – vert past) protekcionistinis kursas – teisingas.

Orbanas priminė, jog migracija – tai „terorizmo Trojos arklys“, jog iš tiesų ji nepadeda išspręsti problemų darbo rinkoje, o greičiau jau tampa humanitarinių organizacijų verslo modeliu. Tuo pačiu jis pažymėjo, jog „naujai atvykę migrantai bevelija gyventi lygiagrečioje bendruomenėje, vietoje to, kad integruotųsi į jau esamą“.

Pasak Viktoro Orbano, liberalai su jų politiškai korektiška kalba, nesugeba atpažinti ir suprasti grėsmės, kylančios iš migracijos. „Jeigu viskas taip tęsis ir toliau, kaip dabar, tai jau mūsų Vidurio Europos gyventojų kartą užklups musulmonų apsigyvenimo banga. Aš suprantu, kad tai kairieji daro mums ideologinį spaudimą, kad Vakarai jaustųsi kalti už Kryžiaus žygius ir kolonializmą, tačiau ši kairioji politika prives prie intelektualaus Europos nusiginklavimo musulmonų imigrantų įsiveržimo fone“, – paaiškino savo poziciją Orbanas.

Taip pat jis susirūpinęs atpasakojo situaciją Balkanuose: „Kiekvieną dieną aš matau, kaip Balkanuose auga Rusijos, Turkijos ir JAV įtaka, tuomet, kai ES įtaka silpsta“.

„Kairieji turi aiškų, Europos veido pakeitimo veiksmų planą, – tęsė Vengrijos premjeras. Jie nori įleisti pas mus milijonus musulmonų. Mes turime stoti į intelektualią ir politinę kovą su kairiaisiais. Europos liaudies partija turi tapti advokatu ir flagmanu Europai, kurioje yra vietos krikščioniškajam identitetui, mūsų nacionaliniam išdidumui, tradicinėms šeimos vertybėms ir visuotinės gerovės valstybėms.

Jeigu mes norime, kad Europa išliktų pačia puikiausia vieta Žemėje, mums būtina kažką keisti“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...