infa.lt

Italų šou buvo uždarytas dėl „paklusnių ir seksualių“ ukrainiečių merginų

24 kovo
05:05 2017
Ukrainietės

REUTERS nuotrauka

Italijos pirmasis valstybinės TV kompanijos kanalas buvo priverstas uždaryti TV šou, po to, kai ten buvo išanalizuota, dėl ko daugelis vyrų renkasi ne itales, o ukrainietes. Kaip rašo „Radio Svoboda“, programoje buvo tvirtinama, kad moterys iš Ukrainos seksualios, paklusnios ir atleidžia išdavystę.

Ši TV diskusija iššaukė skandalą, po ko kanalo vadovybė atsiprašė už neetišką temos nušvietimą , o patį šou uždarė.

Kaip pažymi leidinys, statistikos duomenimis, Italijoje tarp nuotakų-užsieniečių kas antra yra iš Rytų Europos, o 12% jų atvyko iš Ukrainos.

„Jos visos mamos, tačiau po gimdymo sugrįžta į gerą fizinę formą. Jos visada seksualios ir nedėvi sportinių kostiumų, atleidžia išdavystę ir leidžia vyrui vadovauti, puikios šeimininkės ir ne kaprizingos“, – pareiškė šeštadienio tele-šou „parliamone SABATO” vedančioji Paola Perego.

Tuo metu ekrane buvo demonstruojama atitinkama informacinė grafika:

informacija

Vedančioji patikslino, jog atrado šias charakteristikas „viename straipsnyje internete“.

Toks požiūris į moteris, kuris buvo pristatytas pirmajame valstybinės televizijos kanale RAI, iššaukė pasipiktinusių atsiliepimų bangą socialiniuose tinkluose.

„Gėdingas seksizmo, rasizmo, provincializmo ir neišsilavinimo miksas“, – pakomentavo TV programą rašytoja Silvia Ballestra.

Pasekoje negatyvius atsiliepimus paskelbė ir politikai. Tarp pirmųjų – Laura Boldrini, Italijos parlamento žemutinių rūmų pirmininkė.

Toks apibūdinimas yra įžeidžiantis ne tik moterų, bet ir vyrų atžvilgiu. Lyg dabartiniai vyrai negalėtų kurti santykių su moterimi lygybės pagrindais ir tinkamu būdu. Jeigu mes iki šiol vertiname moteris, kaip daiktą, tai nuo tokio požiūrio iki prievartos vienas žingsnis. Dabartiniais laikais, kas trečią dieną nuo partnerio ar sutuoktinio rankos žūva viena moteris, mes turime padėti visas pastangas, kad suteiktume moteriai pagarbą, kurios ji užsitarnauja“, – pareiškė Laura Boldrini.

Po kritikos škvalo valstybinės TV kompanijos RAI prezidentė Monica Maggioni viešai atsiprašė, pareiškusi, jog įvyko „siaubinga, neleistina klaida“. Kanalo RAI 1 direktorius Andrea Fabiano taip pat parašė savo paskyroje Twitter socialiniame tinkle, jog tokias klaidas reikia pripažinti be dvejonių. Pasekoje šou buvo pašalintas iš eterio dėl „jo turinio neatitikimo etinėms normoms ir valstybinės TV kompanijos RAI redakcinei politikai“.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 399

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....