infa.lt

„Valstiečiai” siūlo formuoti Vyriausiąją Rinkimų komisiją ir VTEK be politinių partijų deleguojamų atstovų

23 kovo
01:01 2017
Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis

Gedimino Savickio (ELTA) nuotr.

Ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų atstovai pateiks įstatymų projektus, kuriais siūloma apriboti politikų įtaką sudarant Vyriausiosios tarnybinės etikos (VTEK) ir Vyriausiosios rinkimų (VRK) komisijas, nes jų formavimo procese siūloma atsisakyti politinio pasitikėjimo pagrindu deleguojamų narių.

„Pastaraisiais metais tiek VTEK, tiek VRK susilaukdavo pastabų, kad jų veikloje buvo vadovautasi ne tik įstatymais, bet ir buvo nevengiama interesų konflikto, šališkai ginant juos delegavusias politines partijas. Siūlome, jog į politinį procesą administruojančias institucijas atstovus deleguotų nuo politinių partijų nepriklausančios organizacijos. Tikimės, jog pokyčius šiose institucijose pamatysime jau artimiausiais mėnesiais“, – sako Seimo LVŽS frakcijos narys Povilas Urbšys.

Siūlymai apriboti politikų įtaką tarnybinės etikos ir rinkimų komisijoms buvo svarstomi jau seniai, tačiau nei viena politinė partija nesiryždavo imtis esminių permainų ir tapdavo tuo „vis atgimstančiu drakonu“, kai, tapusi pozicijos formuotoja, mielai perimdavo ankstesnių kadencijų suformuotą ydingą praktiką, daryti politinę įtaką šioms politinį procesą administruojančioms institucijoms.

Ketvirtadienį prieš Seimo plenarinį posėdį organizuojamoje spaudos konferencijoje bus pristatyti siūlomi naujieji komisijų formavimo principai ir detalizuoti tolesni artimiausi šių institucijų sudėčių pasikeitimo etapai.

infa.lt redakcija primena, jog iki šiol Vyriausiajai Rinkimų Komisijai vadovavo Zenonas Vaigauskas, apibūdinamas Vikipedijoje, kaip  – Lietuvos komjaunimo, partinis bei politinis veikėjas (Vikipedija), kažkokiu būdu įtikęs visoms, 26 metus Lietuvą valdžiusioms partijoms, pats priklausęs dviems partijoms – nuo 1973 metų SSKP, nuo 1990 – LDDP, o nuo 1994 metų išrinktas VRK pirmininku.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...