infa.lt

Socialdemokratai: D. Šakalienė savo nekompetencijos neturėtų dangstyti nuorodomis į kitus politikus

20 kovo
19:46 2017
Dovilė Šakalienė

K. Kavolėlio/ BFL nuotr

„Valstietė“ Seimo narė Dovilė Šakalienė iš pradžių užregistravusi, o vėliau sulaukusi neigiamų atgarsių ir paskelbusi atsiimanti neadekvačią įstatymo projekto pataisą dėl geros ir blogos informacijos proporcijų nustatymo žiniasklaidoje, dabar savo nekompetenciją bando dangstyti nuorodomis į koalicijos partnerius. Neva, medžiagą savo pataisoms ji gavusi iš socialdemokratų.

Socialdemokratai niekuomet nepateikė ir savo frakcijoje neaptarinėjo kokių nors žiniasklaidos laisvę ar veiklos sąlygas bloginančių įstatymų projektų. Dar daugiau, valdant socialdemokratams buvo priimtas demokratiškas Visuomenės informavimo įstatymas, įteisinęs žiniasklaidos savireguliacijos principus ir gerai vertintas Europoje.

Seimo nariams ar kitiems politikams surinkus medžiagą įvairiomis temomis, tai nereiškia, kad socialdemokratai rengėsi pateikti panašias pataisas.

Jeigu Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai vadovaujasi logika, kad būtina teikti įstatymų pataisas pagal socialdemokratų parengtus siūlymus, tuomet tikėtina, kad Seime bus priiminėjami LSDP frakcijos narių pateikti siūlymai dėl aukštojo mokslo ir urėdijų reformų, įgyvendinama socialdemokratų parengta energetikos strategija ir t.t.

Nuosekliai laikydamiesi koalicijos susitarimų socialdemokratai supranta, kad ieškant kompromisų, tenka atsižvelgti ir svarstyti politikų teikiamus siūlymus, bet aklai paimti jau baigusio kadenciją parlamentaro surinktą medžiagą, užregistruoti ją Seime kaip savo, o paskui patyrus fiasko, dangstytis kitais politikais – neatitinka nei politiko etikos nei logikos principų.

„Valstietė“ Seimo narė Dovilė Šakalienė neturėtų švaistytis nuorodomis į kitų politikų surinktą medžiagą, o prisiimti politinę atsakomybę dėl savo užregistruoto įstatymo pataisos. Antraip Seimo LSDP frakcija kreipsis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl tokio parlamentarės elgesio.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 48

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...