infa.lt

Daily Mail: Britanijos policija įspėja tėvus dėl Rusijoje vykstančio „žaidimo“ nusinešusio virš šimto paauglių gyvybių

14 kovo
01:01 2017
Mėlynasis banginis

East2West paveikslėlis

Britanijos policija įspėjo tėvus apie beprotiško „žaidimo“ (nusikaltimo) socialiniuose tinkluose pavojus, kuris, galimai, tapo daugiau nei šimto savižudybių priežastimi Rusijos paauglių tarpe, praneša Daily Mail.

„Mėlynojo banginio žaidimas“, verčia jo dalyvius, įprastai moksleivius, vykdyti užduotis, kurių esmė savęs žalojimas 50 dienų eigoje. Paskutinę „žaidimo“ dieną jiems ateina įsakymas žengti lemtingą žingsnį, pažymi leidinys.

Šiuo metu Rusijos policija tiria versiją ar susijęs „mėlynasis banginis“ su mirčių epidemija. Dabar ir Britanijos policija patalpino tinkle įspėjimus tėvams apie šį, taip vadinamą „žaidimą-nusikaltimą“, praneša Daily Mail.

Visuomenės palaikymo policininkas Devono ir Cornwall’o grafystėje Kirsty Down parašė Twitter paskyroje: „Tas, kas sugalvojo šį „žaidimą“ – ligonis! Tėveliai, paskaitykite apie šį „žaidimą“ ir pasikalbėkite apie jį su savo vaikais, jeigu jums kažkas (juose -vert) kelia nerimą“.

Panika dėl „mėlynojo banginio“ prasidėjo praėjusį mėnesį po dviejų rusių paauglių mirties, kurios, kaip manoma, dalyvavo „žaidime“, rašo laikraštis.

„Žaidimas“ privedė prie to, kad dvi moksleivės, Julija ir Veronika, nušoko nuo daugiaaukščio namo stogo Ust-Ilimsk mieste, o mergina Jekaterina sunkiai susižalojo, iššokusi iš buto Krasnojarske. Prieš tai, kaip žengti lemtingą žingsnį, merginos pasirašė savo socialinių tinklų paskyrose ir publikavo didelį mėlynąjį banginį, kuris yra simbolizuoja šias „mirties grupes“ simbolį, rašo Daily Mail.

„Mirties grupės” internete

Rusijos tardymo komitetas iškėlė šių įvykių atžvilgiu baudžiamąsias bylas pagal straipsnį „privedimas prie savižudybės“. Egzistuoja rimti nuogąstavimai, jog taip vadinamo „žaidimo“ organizatoriai gali būti atsakingi mažiausiai už 130 vaikų mirčių visoje Rusijoje, praneša leidinys.

Po įtariamojo nusikaltimu, 21 metų amžiaus Filippo Budeikino arešto, kuriam pareikšti kaltinimai aštuonių tokių grupių organizavimu, periodu nuo 2013 iki 2016 metų, savižudybių pastebimai sumažėjo.

šaltinis: dailymail.co.uk

Informacija tėveliams ir pedagogams dėl internete pasirodžiusių faktų apie vaikų savęs žalojimą ir savižudybes skatinančius „žaidimus“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 428

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...