infa.lt

Iki amžiaus pabaigos islamas taps stambiausia religine konfesija Žemėje, aplenkdamas krikščionybę

07 kovo
01:01 2017

Jeigu dabartinės tendencijos išliks, iki šio šimtmečio pabaigos islamas taps skaitlingiausia religine konfesija planetoje. Tokias sensacingas išvadas teikia naujoji amerikiečių tyrimų centro „Pew Research Center“ ataskaita. Nors demografinė statistika rodo, jog krikščionių skaičius visame pasaulyje irgi auga, tačiau kur kas mažesniais tempais, nei islamas. Jeigu niekas nesikeis, apie 2070-uosius metus krikščionybė taps ne daugiau, nei antrąja pasaulio religija, rašoma endoftheamericandream.com portale.

Meka

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje pranešama, jog islamas yra vienintelė stambi religija, kuri auga greičiau, nei žemės gyventojų skaičius visumoje, ir prognozuojama, jog periodu nuo 2010-ųjų iki 2050-ųjų musulmonų skaičius Žemėje išaugs 73 procentais. Per tą patį laiką bendras žmonijos skaičius padidės 37%. Tokiu būdu, jeigu minimi augimo tempai išliks iki 2050 metų, musulmonų skaičius aplenks krikščionių skaičių jau 2070 metais.

Suprantama, pasaulyje egzistuoja religinės grupės, kurios auga dar greičiau, nei islamas, tačiau jos neįėjo į tyrimo objektų tarpą.

Tačiau, nėra abejonės, jog didžiojoje planetos dalyje būtent islamas šiandien yra dominuojanti pasaulėžiūra. Daugelis vakarų šalių gyventojų linkę manyti jį daugiau Artimųjų Rytų religija, bet iš tiesų dauguma musulmonų gyvena Azijos-Ramiojo Vandenyno regione.

Tyrėjai iš „Pew Research Center“ rašo: „apie 62 procentai musulmonų gyventojų gyvena Azijos-Ramiojo vandenyno regione , o stambiausios jų bendruomenės randasi Indonezijoje, Indijoje, Pakistane, Bangladeše, Irane ir Turkijoje. 2050 metais Indija aplenks Indoneziją ir taps šalimi su didžiausiu musul,onų gyventojų skaičiumi pasaulyje“.

Indijoje šiuo metu vyksta tikra kova už už dvasinę nacijos ateitį. Krikščionybė ir islamas demonstruoja žymų progresą, ir tai kelia stiprų nepasitenkinimą daugelyje hinduizmo bendruomenių.

Islamas dinamiškai progresuoja ir Europoje. Gigantiški migrantų srautai pastaraisiais metais iššaukė staigų europietiškųjų musulmonų skaičiaus augimą, ir, pasak „Pew Research Center“ ataskaitos, 2050 metais 10 procentų visų kontinento gyventojų išpažins islamą.

Jungtinėse Valstijose musulmonai iki šiol sudaro labai nedidelį gyventojų procentą, bet šis rodiklis taip pat auga. Štai kas apie tai rašoma ataskaitoje:

«2015 metais mūsų pačiais tiksliausiais apskaičiavimais, Jungtinėse Valstijose gyveno 3,3 milijonai visų amžiaus grupių musulmonų, kas sudaro apie 1 procentą visų gyventojų. Religinio landšafto tyrimas 2014 metais parodė, jog 0,9 procento suaugusių Amerikos gyventojų identifikuoja save kaip musulmonus. 2011 metų sociologinė apklausa tarp Amerikos musulmonų, kurios rezultatai buvo paskelbti anglų ir arabų kalbomis, o taip pat farsi ir urdu, liudija apie tai, jog šalyje gyveno 1,8 milijono suaugusių musulmonų (ir apie 2,75 milijono visų amžiaus grupių musulmonų). Šis tyrimas leido padaryti išvadą, jog dauguma JAV musulmonų (63 proc) yra migrantai.

Mūsų demografiniai paskaičiavimai rodo, jog 2050 metais musulmonai sudarys 2,1 procento JAV gyventojų. Tokiu būdu, jie stumtelės amerikiečius, identifikuojančius save judėjais, iš antros pagal skaitlingumą religinės konfesijos šalyje pozicijos (neskaitant žmonių, tvirtinančių, jog nepriklauso jokiai religijai)“.

Kai musulmonų skaičius JAV aplenks judėjų skaičių, kokią įtaką tai ims daryti Amerikos politikai? Čia yra apie ką pagalvoti. Ataskaitoje nurodoma jog egzistuoja keletas pagrindinių principų, kodėl musulmonų gyventojų skaičius taip veržliai auga visame pasaulyje.

Pirmiausia, musulmonams būdingos didelės šeimos lyginant su kitomis religinėmis konfesijomis. Ataskaitoje rašoma, jog vidutiniškai, kiekvienai musulmonei moteriai tenka 3,1 vaiko, tuo metu kai kitose religinėse grupėse šis rodiklis siekia 2,3 vaiko. Tokiu būdu, galutinėje pasekoje islamas taps dominuojančia religija jau vien todėl, kad musulmonai gimdo daugiau vaikų, nei visi likę.

Be to, jaunimo tarp musulmonų vidutiniškai daugiau, nei kitose religinėse konfesijose. Pasak „Pew Research Center“ ataskaitos, globaliu mastu musulmonai vidutiniškai „septyneriais metais jaunesni“, nei ne musulmonai.

Deja, kai musulmonai tampa dominuojančia konfesija vienos ar kitos šalies visuomenėje, jie neretai siekia primesti visiems likusiems jos gyventojams savo valdymo, teisės ir ekonomikos sistemą. Būtent todėl „šariatas“ arba islamo teisė sudaro tokią delikačią ir jautrią problemą. „Pew Research Center“ tyrimas parodė, jog kai kuriose islamiškose šalyse absoliuti dauguma musulmonų nori įvesti šariato įstatymus, kurie būtų privalomi visiems be išimties gyventojams.

Pavyzdžiui, „Pew Research Center“ vykdytos apklausos 39 šalyse metu, respondentams-musulmonams buvo pasiūlyta atsakyti į klausimą, ar jie nori, kad šariato įstatymai, tai yra teisės kodeksas pagrįstas Koranu ir kitais šventais islamo tekstais, taptų oficialiais jų šalies įstatymais. Atsakymai į šį klausimą skyrėsi gan plačiame spektre. Beveik visi musulmonai Afganistane (99%) o taip pat dauguma Irake (91%) ir Pakistane (84%), pozityviai žiūri į šariato įstatymų įteisinimą kaip oficialių.

Tuo metu kai kuriose kitose šalyse, ypač Rytų Europoje ir Centrinėje Azijoje, įskaitant Turkiją (12%), Kazachstaną (10%) ir Azerbaidžaną (8%), šariato kaip oficialaus įstatymų kodekso naudai pasisakė santykinai nedidelė apklaustųjų dalis. Savo naujajame bestseleryje “Mystery Babylon: Unlocking the Bible’s Greatest Prophetic Mystery“, Džoelis Ričardsonas (Joel Richardson) išsako prielaidą, jog „Didysis Babilonas“, apie kurį kalbama Apreiškimo Knygoj, iš tiesų, slepia Meką. Sudėtinga užtikrintai pasakyti ar tai iš tikrųjų yra taip, tačiau niekas negali paneigti, jog islamas yra viena iš dominuojančių jėgų planetoje jau šiandien, 2017 metais, ir, sprendžiant pagal viską, artimiausias metais jo dominavimas Žemėje tik stiprės.

Reikėtų pripažinti, jog tai nerimą kelianti naujiena krikščionims ir kitų religinių konfesijų atstovams. Juk pakanka žvilgtelėti į tokias šalis, kaip Saudo Arabija, Afganistanas ar Iranas, kad pamatytume kas atsitiks likusioms religijoms ten, kur islamas įgaus šalies kontrolę. Tikrai islamiškoje valstybėje nėra vietos religinėms laisvėms, todėl musulmonų bendruomenių skaičiaus augimas, tikėtina, netolimoje ateityje taps viena iš didžiausių grėsmių religijos laisvei visame pasaulyje.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 261

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...