infa.lt

Rusija ir Kinija užblokavo JT Saugumo Tarybos sankcijas prieš Siriją

01 kovo
01:01 2017
paveikslėlis

REUTERS

Rusija ir Kinija uždėjo veto JTO rezoliucijai kuria buvo norima įvesti sankcijas keleto Sirijos valdininkų ir įmonių atžvilgiu dėl įtarimų naudojus cheminį ginklą.

Rusija jau septintą kartą pasinaudoja veto teise prieš JTO Saugumo Tarybos rezoliuciją, kad apgintų Sirijos vyriausybę. Kinija taip pat blokavo šešias rezoliucijas Sirijos atžvilgiu nuo pilietinio karo pradžios joje 2011 metais.

Rezoliucija, parengta Britanijos, Prancūzijos ir JAV, gavo devynis balsus už, tris balsus prieš – Kinija, Rusija ir Bolivija. Kazachstanas, Etiopija ir Egiptas susilaikė. Jeigu ne veto, rezoliucija būtų buvusi laikoma patvirtinta.

Tą pačią dieną tik anksčiau, antradienį, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavadino sankcijas prieš Sirijos vadovybę „ne vietoje“, „todėl, kad tai nepadėtų derybų procesui, o tik sutrukdytų arba sužlugdytų pasitikėjimą šio derybų proceso eigoje“.

Sirija sutiko sunaikinti cheminį ginklą dar 2013 metais pagal susitarimą, pasiektą dalyvaujant Rusijai ir JAV.

Sirijos vyriausybė anksčiau neigė, kad buvo naudotas cheminis ginklas, tačiau JTO ir Organizacija siekianti cheminio ginklo uždraudimo pravedė tyrimą ir priėjo išvados, jog Sirijos vyriausybinės pajėgos įvykdė 2015 metais įvykdė tris užpuolimus naudodamos cheminį ginklą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. T0mas J.    -  2017-03-09, 22:32

    Nors vietnamiečiai niekada neužpuolė JAV, bet JAV užpuolusi Vietnamą išpylė žmonėms ant galvų 74000 tonų cheminio ginklo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...