infa.lt

Mykolas Majauskas: „Negali būti, kad visi viską darė teisingai, o vaiko nebėra. Kažkas turi prisiimti atsakomybę“

27 vasario
12:04 2017
Mykolas Majauskas ir Dovilė Šakalienė

Mykolas Majauskas (dešinėje)

Kovo 1 d. 10 val. Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija kviečia komisijos posėdį, kuriame vertins atsakingų institucijų padarytas išvadas po smurto prieš mažametį vaiką įvykio Kėdainiuose. Atsakingų institucijų vadovų bus prašoma pateikti išvadas, kaip jos įvertino savo darbą, kokių ėmėsi priemonių ir kokius numatė veiklos pokyčius.

Pasak komisijos pirmininko M. Majausko, „turime matyti aiškų veiksmų planą, kas bus daroma toliau, kad tokie įvykiai ateityje nepasikartotų“.

Primename, kad komisija 2017 m. sausio 30 d. posėdyje jau nagrinėjo minėto įvykio aplinkybes. Tuomet atsakingos institucijos pažadėjo atlikti vidinius tyrimus ir per mėnesį pateikti išvadas, kodėl nebuvo užkirstas kelias smurto prieš mažametį vaiką atvejui Kėdainiuose.

„Privalome visuomenei pateikti atsakymus, kodėl nepavyko išvengti Kėdainių tragedijos. Negali būti taip, kad visi viską padarė teisingai, o vaiko šiandien nebėra. Kažkas turi prisiimti atsakomybę“, – teigė komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas.

Pristatyti tyrimų išvadas ir atsakyti į komisijos narių klausimus kviečiami generalinis prokuroras, policijos generalinis komisaras, Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras, Kėdainių rajono savivaldybės meras, socialinės apsaugos ir darbo ministras bei vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

Posėdis vyks Kazimiero Antanavičiaus salėje (Seimo III rūmai) ir bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...