infa.lt

Vokiečių spectarnybos šnipinėjo žurnalistus visame pasaulyje

25 vasario
14:10 2017
Vokietijso federalinė žvalgybos tarnyba - BND

REUTERS nuotrauka

BND špionažas.Vokietijos spectarnybos (BND) sekė žurnalistus visame pasaulyje, praneša Der Spiegel. Špionažo objektų sąraše buvo MIP (Masinių informacijos priemonių) pasaulinio garso korespondentai. Pavyzdžiui. 2006 metų rugsėjį Vokietijos užsienio žvalgybos tarnyba susidomėjo belgų žurnalisto Arnaudo Zajtmano veikla, pradžioj dirbusio „BBC“, o vėliau „France 24“, ir prijungė jo telefonus pasiklausymui. Jis pats, suprantama, apie tai nieko nenutuokė, pažymi leidinys.

Nuo 1999 metų vokiečių spectarnybų įskaitoje buvo mažiausiai 50 telefono ir fakso numerių, o taip pat žurnalistų ir viso pasaulio redakcijų el-pašto adresų, atskleidžia Der Spiegel. Sąrašuose buvo New York Times kontaktai Afganistane, o taip pat naujienų agentūros Reuters mobiliųjų ir palydovinių telefonų Afganistane, Pakistane ir Nigerijoje numeriai.

Šnipinėjimo objektu buvo ir nepriklausomas Zimbabvės laikraštis Daily News, Kuveito, Libijos ir Indijos naujienų agentūros, o taip pat žurnalistų sąjungos Nepale ir Indonezijoje. Tuo pačiu Vokietijos tarnybos šnipinėjo ne tik regioninių, bet ir centrinių ofisų veiklą, pastebi leidinys.

Tarptautinėje organizacijoje „Reporteriai be sienų“ sisteminis žurnalistų sekimas buvo pavadintas „siaubinga ataka prieš spaudos laisvę“ ir „beprecedenčiu Konstitucijos pažeidimu“. Vokietijos skyriaus vadovas Christian’as Mir’as priminė, jog spaudos laisvė – „tai ne teisė į malonę iš vokiečių valdžios pusės, o nedaloma žmogaus teisė, natūraliai galiojanti ir užsienio žurnalistų atžvilgiu“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...