infa.lt

Baltarusijos gynybos ministras apie „isteriją“ dėl karinių mokymų „Vakarai-2017“

24 vasario
18:59 2017
Baltarusijos karo technika

Pavel Čuiko nuotrauka

Tarp prioritetinių Baltarusijos karinės politikos krypčių yra kolektyvinio saugumo sistemos stiprinimas ir tolesnis santykių su Rusija vystymas, pareiškė Baltarusijos gynybos ministras Andrejus Ravkovas, savo interviu šalies leidiniui „SB Belarus segodnia“. Todėl bendruose mokymuose „Vakarai-2017“ nėra nieko neįprasto: jie vyksta kartą į dvejus metus, tai Rusijos, tai Baltarusijos teritorijoje, rašo SB.by.

„Rusija – mūsų strateginė sąjungininkė, su ja mes kuriame bendrą gynybinę erdvę. Būsimi manevrai – viena iš apjungtos grupuotės parengimo formų“, – pareiškė generolas. Tuo pačiu jis pavadino „isterija“ skeptikų išsakomus nuogąstavimus dėl didelio Rusijos kariuomenės skaičiaus atvykimo į Baltarusijos teritoriją. Pasak jo, tokiu būdu kažkokios marginalios struktūros bando „gauti politinių dividendų ar pakelti savo reitingus, eksploatuodamos baltarusių-rusų tarpusavio santykių temas“.

Ravkovas mano, jog karinis-techninis bendradarbiavimas išlieka vienu iš dviejų šalių santykių vystymo „lokomotyvų“, ir tai kaip tik „toks tarpusavio sąveikos lygmuo, koks ir turi būti tarp broliškų tautų“.

Be to, jis užtikrino, jog būsimi bendri kariniai mokymai negali kelti grėsmės Baltarusijos suverenitetui iš principo, kadangi jų sumanymas, mokymo rajonas, karių ir technikos skaičius, dalyvaujantis iš Rusijos pusės, planuojami ir derinami su Baltarusija. Taipogi, ji kontroliuoja ir kariuomenės judėjimą.

Pasak Baltarusijos kariškio, „Vakarai-2017“ nekelia grėsmės ir vakarų valstybėms, kadangi šie manevrai yra gynybinio pobūdžio, nėra nukreipti prieš trečiąsias šalis ir sprendžia tik strateginio atgrasymo uždavinius. O štai tolesnė Europos militarizacija NATO karinėmis pajėgomis „imant bendrai su įvairių politinių jėgų bandymais spręsti savo problemas eksploatuojant temą, esą ginantis nuo „Grėsmės iš Rytų ar Vakarų“, o taip pat gynybos biudžetų didinimas ir karinių potencialų didinimas sąjunginių valstybių pajėgomis, gali iš esmės padidinti rizikų ir iššūkių netolimoje perspektyvoje lygmenį“. Ir dėl to Baltarusija yra priversta imtis preventyvių priemonių, tame tarpe vystydama ginkluotę ir karinę techniką, reziumavo Baltarusijos gynybos ministras savo interviu pabaigoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....