infa.lt

„Valstiečių” frakcija dėkoja žurnalistui Andriui Tapinui už jo klausimus

24 vasario
16:13 2017
Andrius Tapinas

Facebook nuotrauka

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija dėkoja žurnalistui Andriui Tapinui už jo pateiktą klausimą ir galimybę viešai paaiškinti, kodėl 3 frakcijos nariai (iš 56) padėjėjais pasirinko su kitais LVŽS nariais artimai susijusius asmenis.

„Dar lapkritį, po priesaikos Seime, sakiau, jog mūsų frakcijos nariai padėjėjais rinksis tuos specialistus, kurie yra savo darbais įrodę patirtį ir sugebėjimus pasiekti Seime reikalingų rezultatų. Frakcijos vardu dėkoju žurnalistui Andriui Tapinui už galimybę grįžti prie šio klausimo šiandien ir realiais pavyzdžiais įsitikinti, jog šio principo yra laikomasi“, – sakė frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Andrius Tapinas prieš keletą dienų savo „Facebook“ paskyroje paklausė, kokių motyvų vedami 3 LVŽS frakcijos nariai iš 56, t.y. Gintautas Kindurys, Stasys Tumėnas ir Vytautas Rastenis, savo padėjėjais pasirinko asmenis, artimais ryšiais susijusius su kitais LVŽS nariais.

Nalšios vienmandatėje apygardoje išrinktas Seimo narys G. Kindurys pasakoja, jog savo padėjėja kito Seimo nario sutuoktinę Vidą Rastenienę pasirinko dar prieš rinkimų kampanijos pradžią. Ji buvo viena pagrindinių rinkimų kampanijos vykdytojų, kurios dėka, savo apygardoje būdamas vieninteliu kandidatu iš Ignalinos (Nalšios apygardoje Švenčionių rinkėjų yra perpus daugiau nei Ignalinos) ir Švenčionių rajonui iki rinkimų būdamas visai nežinomas asmuo, sugebėjo laimėti rinkimus prieš Švenčionių ir Vilniaus kandidatus.

„Su V. Rasteniene kasdien kartu dirbome, planavome susitikimus ir juose dalyvaudavome, rengėme reklamą spaudoje ir lankstinukuose, vaikščiojome po Švenčionių rajono gyventojų sodybas ir butus, įstaigas ir įmones. Neskaičiavome savo laiko ir jėgų. V. Rastenienė – Švenčionių rajono gyventoja, turinti dvidešimties metų darbo patirtį savivaldybėje – buvo ir yra man didelė pagalbininkė. Tai didelį mano asmeninį pasitikėjimą turinti kolegė ir bendražygė, didžiulę darbo savivaldoje patirtį sukaupusi specialistė“, – pasakojo Seimo narys G. Kindurys.

V. Rastenienė apie 20 metų yra dirbusi Švenčionių rajono savivaldybės administracijos direktore, dabar yra Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narė ir LVŽS frakcijos taryboje seniūnė.

Aušros vienmandatėje apygardoje išrinktas Seimo narys S. Tumėnas akcentuoja, kad jo sprendimas į komandą kviesti kito Seimo nario sutuoktinę Aidą Striaukaitę-Gumuliauskienę buvo pagrįstas tais pačiais profesionalumo kriterijais. Pasak jo, Aida yra profesionali ir patyrusi valstybės tarnautoja, sukaupusi didelę patirtį regionų politikos srityje, o tai vienas iš LVŽS ir paties S. Tumėno prioritetų. Iki pradėdama dirbti Seimo nario padėjėja A. Striaukaitė-Gumuliauskienė buvo Regioninės politikos departamento darbuotoja, o 1996–2000 Seimo kadencijoje dirbo Seimo nario Mindaugo Končiaus padėjėja, todėl turi taip reikalingą darbo Seime patirtį.

„Noriu akcentuoti, kad man svarbu darbuotojų kompetencijos, o ne kaip jis atrodo, kieno jis yra pažįstamas ar giminaitis. Čia noriu priminti XX a. pradžios rašytojo Julijono Lindės-Dobilo žodžius: „Būkime esmės žmonės“. Norėtųsi, kad tie žodžiai būtų girdimi ir XXI a. pradžioje. Mano sprendimo pagrindas buvo realių Seime būtinų įgūdžių turėjimas. Tai puikiai dera tiek Aidai, tiek ir kitam mano pasirinktam padėjėjui – Nerijui Brazauskui, kuris yra humanitarinių mokslų daktaras, kuruojantis Šiauliams ir Lietuvai gyvybiškai svarbias švietimo, mokslo, kultūros sritis“, – sakė Seimo narys S. Tumėnas.

Daugiamandatėje apygardoje išrinktas Seimo narys V. Rastenis pasakoja, kad jo sprendimas pasirinkti padėjėja Moniką Šiaudinytę pagrįstas darbui Seime būtinais įgūdžiais. M. Šiaudinytė praėjusios kadencijos Seime dirbo Seimo narės Larisos Dmitrijevos padėjėja ir dirbo narkomanijos ir alkoholizmo problemų sprendimo srityse (Seimo narė buvo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkė). Šiandien, kai kova prieš alkoholizmą yra vienas pagrindinių LVŽS uždavinių, tai labai reikalinga ir prasminga patirtis, kurios neišnaudoti būtų nepateisinama. Be to, Monika Šiaudinytė yra teisės magistrė, todėl, esant poreikiui, konsultuoja ir kitus frakcijos narius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 211

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...