infa.lt

Ar tiesa, jog Putinas tikrai pats turtingiausias pasaulio žmogus?

21 vasario
20:54 2017
Vladimiras Putinas su auksu

© dw.com

Po 17 metų buvimo valdžioje Rusijos lyderis valdo 200 mlrd dolerių turtą, 58 lėktuvus ir sraigtasparnius, o taip pat 20 rūmų ir užmiesčio vilų“.

Koks Vladimiro Putino turtas?

„Gali būti, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas – turtingiausias pasaulyje žmogus, kaip mano ekspertai, darantys prielaidą, jog gryna jo aktyvų vertė gali siekti 200 mlrd dolerių“, – rašo Daily Mail. Apžvalgininkė Kelly Mclaughlin primena: pasak žurnalo Forbes sąrašo, turtingiausiu pasaulio žmogumi oficialiai laikomas Bilas Geitsas (Bil Gates), valdantis 75 mlrd dolerių vertės turtą.

Leidinys tęsia: „Vienas iš labiausia cituojamų spėjimų apie 64 metų amžiaus Putino turtą – skaičius, lygus 40 mln dolerių, nuskambėjęs politinio apžvalgininko Stanislavo Belkovskio vertinimuose 2007 metais, tačiau knygos autorius Billas Brauderis (Bill Browder), buvęs investicinio fondo Rusijoje valdytojas, kalbėjo, jog prezidento valdomo turto vertė – daugiau kaip 200 mlrd dolerių“.

Praėjusią savaitę klausimą apie Putino turtą pajudino IBTimes, pasirėmusi Brauderio interviu Fareedui Zakariai (Fareed Zakaria) laidoje GPS 2015 metais.

„Aš manau, jog jis sudaro 200 mlrd dolerių, – pasakė tada Brauderis. – Po 14 metų buvimo prie valdžios vairo Rusijoje, po to, kiek pinigų uždirbo šalis ir kiek pinigų nebuvo išleista mokykloms, keliams ir ligoninėms ir panašiai… Visi šie pinigai investuoti į nekilnojamą turtą, į bankus – į Šveicarijos bankų sąskaitas – į akcijas, fondus, – jie valdomi Putino ir jo draugų interesais“. .

„Belkovskis tvirtino, jog žymi Putino turto dalis užgyventa naftos versle ir, jog Rusijos prezidentas kontroliavo 37% „Surgutneftegaz“ ir 4,5% „Gazprom“ akcijų, o taip pat turėjo savo dalį žaliavų prekybos kompanijoje Gunvor.

Gunvor neigia, jog Putinas kada nors butų valdęs kažkokią šios kompanijos dalį, kurios pajamos 2012 metais siekė 93 mlrd dolerių, pasak Time” pranešimų, – sakoma straipsnyje.

Laikraštis tęsia: vėliau Belkovskis padidino savo vertinimą Putino turto atžvilgiu iki 70 mlrd dolerių, tvirtindamas, jog gavo daugiau informacijos iš „konfidencialių šaltinių apie korporacijas“, kaip buvo pasakyta The Bureau of Investigative Journalism interviu.

„Gerai žinomas Putino turto požymis – jo superjachta „Olimpija“ už 35 mln dolerių. Kaip tvirtinama, futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius padovanojo Putinui jachtą po to, kai pastarasis tapo Rusijos prezidentu“, – teigiama straipsnyje.

„Tačiau, ko gero vienas iš žymiausių Putino turto rodiklių – rūmai Juodosios jūros pakrantėje, kurių vertė, pasak gandų, siekia vieną milijardą dolerių“, – rašo autoriai.

2010 metais Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, jog prezidentas „niekada nebuvo niekaip susijęs“ su šiais rūmais.

„Tuo metu, rusų verslininkas ir savanoris tremtinys Sergejus Kolesnikovas savo interviu BBC kalbėjo, jog rūmai buvo pastatyti asmeniškai Putinui, tačiau apmokėti iš slapto „patepimų fondo“, suformuoto rusų oligarchų“, – sakė jis.

Autorius svarsto: jeigu turi prieigą ne tik prie savo šalies korporacijų turtų, bet ir prie minėto oligarchų „patepimų fondo“, tai jo aktyvai kolosaliai padidėja“.

„Pasak dosje, sudaryto politinio Rusijos prezidento priešininko, Putinas, galimai, turi prieigą prie 58 lėktuvų ir sraigtasparnių, laikrodžių kolekcijos vertinamos 500 tūkstančių dolerių, o taip pat 20 rūmų ir užmiesčio vilų“, – rašo laikraštis, cituodamas Boriso Nemcovo ataskaitą iš The Telegraph publikacijos.

Anksčiau Putinas jau yra išjuokęs tvirtinimus, jog jis turtingiausias žmogus Europoje. „Nesąmonės. Iškrapštė viską iš nosies ir ištepliojo po savo popierius“, – pareiškė jis.

Gerbiamas skaitytojau (-a), jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 171

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Aidas777    -  2017-02-21, 21:39

    Palaukit o kas spauzdina dolerius ?gal pamirsot kad federalinis rezervas yra privatus???tie kurie spauzdina, kiek ju jau atspauzdine? ???

    Atsakyti į šį komentarą
  2. lrx    -  2017-03-02, 22:08

    nu jo….tai tipo pavoge daugiau ,nei privatus bankas frs atspausdino?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...