infa.lt

Times: Estija įspėja – dėl britų kariškių pomėgio muštynėms reikia kaltinti Rusiją

21 vasario
12:39 2017
Britų kariai

REUTERS nuotrauka

Britanijos kariškiai, kurie artimiausiu metu atvyks į Estiją, taps Rusijos taikiniais, pareiškė savo interviu The Times leidiniui Estijos informacijos departamento – britų m16 analogo vadovas Mikk’as Marran’as. Pasak jo, tokiu būdu Maskva bandys diskredituoti NATO misiją stiprinant rytinį aljanso flangą.

„Priešinga komanda“, pabrėžė Marran’as, gali pasinaudoti moterimis kaip spąstais, provokuoti muštynes baruose, nutaikytas į tai, kad parodytų britų kariškus chuliganais, gali būti bandoma įsilaužti į kariškių puslapius socialiniuose tinkluose, ieškant informacijos, kurios pagalba juos būtų galima šantažuoti.

Pasak Estijos užsienio žvalgybos vadovo, Talinas ir Londonas svarstė šią temą mėnesių mėnesiais, kad parengtų 800 perkeliamų į šalį britų kariškių ir išvengtų šaltojo karo tipo šnipų žaidimų.

Jis papildė, jog 4000 NATO karių dislokavimas regione suteiks Maskvai galimybę sudaryti melagingą įspūdį apie Vakarų agresiją skleidžiant melagingas naujienas per „Kremliui draugiškas“ MIP.

„Mes iš dalies jau stebime tai. Kai kokį triukšmą, tipo: vietiniai gyventojai nesidžiaugia šiais kariškiais, – pažymėjo Marran’as. – Bus 800 jaunų Britanijos kareivių. Jie važinės iš savo bazių į miestus. Tikėtina, jog vaikščios po barus. Mes negalime atmesti muštynių, kurios, tikėtina, bus išprovokuotos priešingos komandos, kaip mes ją vadiname Estijoje. Pavyzdžiui tradiciniai spąstai su moterimis ir panašiai“.

The Times leidinys primena, jog praėjusiais metais du britų kareiviai, dalyvavę mokymuose Latvijoje, įsivėlė į muštynes su grupe vietos gyventojų. Šis incidentas buvo nufilmuotas grupės, susijusios su „simpatizuojančiu Rusijai“ leidiniu. Į klausimą apie šį įvykį Marran’as pareiškė: „Neabejotina, ten tikrai buvo Rusijos pėdsakas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...