infa.lt

Lietuva kviečia JAV „labiau sustiprinti rytinį NATO flangą“

20 vasario
08:45 2017
Dalia Grybauskaitė

REUTERS nuotrauka

2017 metų balandį JAV išsiųs į Lenkiją vieną tūkstantį karių „Rusijos atgrasymo tikslu“, praneša Der Spiegel. Jau kovo pabaigoje NATO daliniai, įskaitant didelį lėktuvų skaičių, bus dislokuoti Orzysz’e, Lenkijos šiaurės-rytuose.

Leidinys primena, jog NATO aukščiausio lygio susitikime 2016 liepą buvo priimtas sprendimas dėl tūkstančio karių dislokavimo Lenkijoj ir Pabaltijyje, kur jaučiama grėsmė iš Rusijos pusės. Vokiečių ir kanadiečių kariai jau randasi Lietuvoje, amerikiečių Lenkijoje ir britų – Estijoje. NATO vykdo dvipusę strategiją Rusijos atžvilgiu: iš vienos pusės, aljansas krypsta į „atgrasymą“, o iš kitos, nenori nutraukti dialogo galimybės su Maskva.

Tuo pačiu, Lietuva tikisi JAV karinio palaikymo padidėjimo ir Rytinio NATO flango sustiprinimo. Apie tai pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikimo su JAV vice-prezidentu Mike Pence metu Miuncheno saugumo konferencijoje.

Pasak Lietuvos prezidentės, praėjusio NATO aukščiausio lygio susitikimo 2016 metais sprendimų „jau nebepakanka“, būtina „pagreitinti sprendimų priėmimo aljanse procesą“. „Taip pat būtina turėti omenyje, jog NATO ir JAV kariuomenės pagrindinai sukoncentruotos Vakarų Europoje, o ne pačiame rizikingiausiame rytiniame pasienyje, – pažymėjo Dalia Grybauskaitė. Be to, būtinas „tiesioginis JAV dalyvavimas“ Lietuvos, Estijos ir Latvijos oro erdvės gynyboje, reziumavo Lietuvos prezidentė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 73

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...