infa.lt

Blunka valstiečių antikorupciniai pažadai – aplipę godūs energetikai primeta nenaudingus piliečiams sprendimus

17 vasario
07:43 2017
Naglis Puteikis

puteikis.lt nuotrauka

Seimo narys, Naglis Puteikis

Kas iš to, kad politikas geras žmogus, jei jam neužtenka stiprybės ginti viešą interesą? Kas nuvaikys nuo valstiečių šias piliečiams šilumą branginančias blusas?

Premjeras pasitiki jo komandoje esančiais energetikos patarėjais, įskaitant, matyt, ir Seimo Energetikos komisijos pirmininką V.Poderį. Premjeras labai blogai daro, kad pasitiki. Nes tie energetikai velnių priėdę – vis tą patį bizniuką varo, kokį varydavo ir prie ankstesnių politikų – taip gimdavo šilumos tinklų nuomos, po kurių šiluma brangdavo be jokio pagrindo, o grietinėlę nusiimdavo privatūs šilumos tiekėjai.

Į premjerą dėl valstybės kontroliuojamos įmonės „Geotermos” išsaugojimo kreipėmės Seimo Energetikos komisijos sprendimu. Iš to tik dar blogiau pasidarė – ta prasme S.Skvernelis pasielgė lygiai taip pat, kaip prieš tai A.Kubilius ir A.Butkevičius – tik paspartino prichvatizavimą. Šiuo atveju dar net blogiau, nes skirtingai, nei ankstesni premjerai, ši Vyriausybė dar papildomai pradėjo įmonės griovimą – sustabdė šilumos gamybą, skubiai puolė atleidinėti su gamyba susijusius darbuotojus ir kaip pasityčiojimui verčia įmonę druskos vonių SPA gydykla.

Šį naikinimą atlieka Geotermos valdytojas valstybės įmonė ” Turto bankas”, kuri viešai meluoja, kad neva Geotermos šilumos gamyba yra nuostolinga. Gal jiems, ar Finansų ministerijai, ar politikams nešamos tokios dovanos, kaip kad R.Kurlianskis iš MG Baltic buvusiam Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovui V.Bradauskui („tik 30 žmonių tokius turi”- NP: gal tai laikrodis?). Ar be ceremonijų brukami grynieji?

Už kokius ir kieno kyšius tyčia žlugdoma Geoterma, kai visos aplink esamos šilumos gamintojos įskaitant privačias gauna valstybės subsidijas per VIAP mechanizmą ar kitais būdais, o valstybės politikai savo unikaliai iš žemės gelmių šilumą išgaunančiai įmonei niekuo nepadeda? Kas nori užgrobti 15 megavatų šilumos kvotą? Steigsime „Geotermos gynimo asociaciją”, o Seimo energetikos komisijos nariai prieš jos pirmininko valstiečio V.Poderio valią taip pat imasi gelbėti „Geotermą” – rengsime Seimo sprendimą, darysime spaudos konferencijas.

šaltinis: facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 270

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. kornelija    -  2017-02-17, 18:10

    labai greitai pasidave valstieciai,o premjeras buves pareigunas ir toks silpnas ,niekas netikejo ,kad taip greitai istirps pazadai,o koncervatoriai trina rankas ir juokiasi,,nieko nedaroma,trypciojama vietoje ko laukiate imkites darbu sitiek zmoniu nuvilti

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....