infa.lt

Federica Mogherini: ES išsaugos vienybę antirusiškų sankcijų atžvilgiu nepriklausomai nuo JAV

11 vasario
08:04 2017
Federica Mogherini ir Rex'as Tillerson'as

Federica Mogherini ir Rex’as Tillerson’as, 2017 vasario 9. REUTERS / Joshua Roberts

JAV gali susvyruoti, kalbant apie sankcijas prieš Rusiją, įsitikinusi europietiškosios diplomatijos vadovė Federika Moherini (Federica Mogherini). Pasak jos, sankcijos egzistuos iki tol, kol Ukrainoje nenutils mūšiai, ir Minsko susitarimai nebus įgyvendinti, rašo The Weekly Standard.

Kaip pastebi leidinys, po eilės susitikimų su amerikiečių parlamentarais ir valdininkais Vašingtone, Federika Moherini išreiškė abejonę tuo, jog JAV prisilaikys antirusiškų sankcijų, įvestų dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.

„Europiečių pozicija šiuo klausimu aiški. Aš įsitikinusi, jog ji ir toliau bus aiški ir vieninga, – išreiškė viltį Moherini. – Bet negaliu garantuoti už JAV. Aš galiu pasakyti, jog gavau teikiančius vilčių pranešimus. Tačiau nežinau, ar Amerikoje išsiskirs nuomonės šiuo klausimu. Tikiuosi, kad ne“.

Kaip papasakojo ES diplomatijos vadovė savo vizito į Vašingtoną metu, JAV administracijos atstovai sutiko, jog antirusiškos sankcijos turi veikti iki tol, kol bus pilnai įgyvendinti Minsko susitarimai. Tačiau, ji nėra įsitikinusi, kad amerikiečių valdžia laikysis tokios pozicijos ir ateityje, pabrėžia leidinys.

Pasak Moherini, pusės susitarė dėl sankcijų išsaugojimo. „Tačiau aš nežinau ar amerikiečiai laikysis vieningos pozicijos šiuo atžvilgiu, – pastebėjo ji. – Aš nebuvau Ovaliniame kabinete, kai prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) kalbėjosi telefonu su prezidentu Putinu“. Tuo pačiu diplomatė pažymėjo, jog Europos Sąjungai šis klausimas išlieka ypatingos svarbos.

Taipogi Federica Mogherini atkreipė dėmesį į tai, jog laiko šį klausimą svarbiu ne tik europiečiams, rašo The Weekly Standard. „Aš manau, jog tai esminis klausimas ir JAV kongresui“, – pareiškė ji Vašingtone.

Leidinys primena, jog JAV valstybės sekretorius Rex’as Tillerson’as pasisakė už Ukrainos palaikymą ginklu, kovoje prieš „prorusiškus separatistus“. Kiti Donaldo Trampo administracijos atstovai kalbėjo apie tai, jog sankcijos veiks, kol Rusija nenutrauks bet kokių veiksmų Ukrainoje.

Prezidento Trampo siekio gerinti santykius su Kremliumi fone, kongresmenai pristatė projektą, nukreiptą į antirusiškų sankcijų teisinį įtvirtinimą, o taip pat projektą, kuris turi sulėtinti galimus žingsnius, nutaikytus į jų susilpninimą, atkreipia dėmesį The Weekly Standard.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...