infa.lt

Adžika – 16 receptų bet kieno skoniui

02 vasario
01:01 2017

Adžika

Adžika. Beveik visi žinome ir esame ragavę šį, įprastai aštrų patiekalą, dažniausiai patiekiamą prie stalo, kaip prieskoninį padažą. Siūlome keliolika šių nuostabaus skonio padažų receptų, kuriuos kiekviena šeimininkė gali lengvai pasigaminti namuose pati. Šie receptai turi būti kiekvienos šeimos namuose, kadangi jų ingredientai, – ne šiaip aštraus skonio daržovės ar prieskoniai, o dažnu atveju ir natūralūs antibiotikai bei antioksidantai.

Receptas №1

5 kg pomidorų, 1 kg saldžių pipirų, 16 vienetų karčiųjų pipirų, 300 g česnako, 0,5 kg krienų, 1 stiklinė druskos, 2 stiklinės acto, 2 stiklinės cukraus. Viską sumalti mėsmalėje, įskaitant ir pipirų sėklas (nupjaunamos tik uodegytės, vidus nevalomas), tada pridėti cukrų, druską, actą, – leisti pastovėti apie 50 minučių, išpilstyti į indus. Virinti nereikia. Gerai laikosi buteliuose be šaldytuvo.

Receptas №2

200 g česnako, 4 krienai, du kuokšteliai petražolių, 2 kuokšteliai krapų, 10 saldžiųjų pipirų, 20 karčiųjų pipirų, 2 kg pomidorų, 4 valgomieji šaukštai cukraus, 4 valgomieji šaukštai druskos, 1 stiklinė acto. Sumalti viską mėsmalėje su smulkiomis akutėmis, pridėti druską, cukrų. Leiskite pastovėti inde 2-3 dienas, tada pridėkite actą, gerai išmaišykite ir išdėliokite po stiklainius.

Receptas №3

5 kg pomidorų, 2 kg morkų, 2 kg saldžiųjų pipirų, 300 g karčiųjų pipirų, 300 g česnako, 1 litras augalinio aliejaus, 2-3 valgomieji šaukštai druskos. Viską sumalkite su mėsmale, pridėkite druską, aliejų ir virkite 2 valandas. Laikyti sterilizuotuose stiklainiuose.

Receptas №4

5 kg pomidorų, 1 kg morkų, 1 kg bulgariškų pipirų, 5-10 karčiųjų pipirų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 l augalinio aliejaus, 5-7 galvutes česnako, druską. Viską sumalti su mėsmale ir virti 2 valandas.

Receptas №5

5 kg pomidorų, 1 kg saldžiųjų pipirų, 0,5 kg krienų, 300 g česnakų, 16 karčiųjų pipirų, 2 stiklines acto, 2 stiklines cukraus, 1 stiklinę druskos. Pipiro vidaus valyti nereikia, nupjaustykite tik žalias uodegytes, o sėklas palikite. Viską sumalkite su mėsmale, pridėkite actą, cukrų ir druską. Leiskite pastovėti 50 minučių, po to išpilstykite į švarius indus. Virti nereikia. Galima saugoti be šaldytuvo.

Receptas №6

2,5 kg pomidorų, 1 kg obuolių (antaninių), 1 kg morkų, 1 kg saldžiųjų pipirų, 1 stik. cukraus, 1 stik. aug. aliejaus, 3 karčiuosius pipirus, 200 g smulkintų česnakų, druska. Pomidorus, obuolius, morkas ir saldžiuosius pipirus sumalti mėsmalėje su smulkiomis akutėmis ir virinti 1 valandą. Po to pridėti cukrų, aliejų, karčiuosius pipirus, česnaką ir druską. Nevirinti, tik privesti iki virimo, karčiųjų pipirų galima pridėti daugiau ar mažiau (pagal skonį).

Receptas №7

5 kg sunokusių pomidorų, 5-6 galvutės česnakų, 100 g druskos, 1 aštrusis pipiras, 6 didelių krienų, saldžiųjų pipirų. Viską sumalti mėsmalėje, išmaišyti ir išdėlioti po talpas, laikyti šaldytuve.

Receptas №8

1 l sumaltų mėsmalėje pomidorų, 1 stik. Česnako dalelių, 1-2 valgomieji šaukštai druskos. Sumaltus ir pasūdytus pomidorus su česnaku išlaikyti porą valandų, kad druska išsivaikščiotų, neužmirštant išmaišyti bent porą trejetą kartų ir išpilstyti į sterilizuotus stiklainius.

Receptas №9

1 kg saldžiųjų pipirų, 250 g karčiųjų pipirų, 250 g česnakų, 250 g krapų, 250 g petražolių, 250 g druskos. Visus ingredientus sumalkite mėsmale. Išmaišykite druską ir adžika paruošta.

Receptas №10

1 kg morkų, 1 kg saldžiųjų pipirų, 1 kg obuolių (antaninių), 4 kg pomidorų, 0,5 stik. druskos, 2 stik. valytų česnakų, 1,5 stik. aug. aliejaus, 2-3 kartieji pipirai. Viską sutrinti trintuvėje arba sumalti mėsmale. Virti 30-40 minučių ir uždaryti į stiklainius. Česnakų karčiųjų pipirų galima įdėti daugiau-mažiau – pagal skonį.

Adžika su baklažanais

Visas sudedamąsias dalis sumalkite mėsmalėje, pridėkite aliejų ir, supylę į emaliuota puodą virkite 40-50 minučių. Actą pridėkite virimo pabaigoje. Užkonservuoti paruoštuose stiklainiuose. 1,5 kg pomidorų, 1 kg baklažanų, 300 g česnakų, 1 kg saldžiųjų pipirų, 3 vienetai karčiųjų pipirų, 1 stik. aug. aliejaus, druska, 100 g acto.

Adžika „Nėra ramybės nusidėjėliui“

2 kg pomidorų, 20 saldžiųjų pipirų, 10-15 karčiųjų pipirų, 400 g česnakų, 3 krienus, 2 kuokštelius petražolių, 2 kuokštelius krapų. Viską sumalkite mėsmalėje, į gautą mišinį pridėkite 4 valgomuosius šaukštus druskos, 4 valgomuosius šaukštus cukraus ir pusę butelio acto. Išmaišykite, išpilstykite į stiklainius, uždarykite polietileno dangteliais.

Adžika armėniškai

5 kg sunokusių pomidorų, 1 kg česnakų, 500 g karčiųjų pipirų, druska. Viską sumalkite mėsmalėje, pasūdykite ir palikite emaliuotame inde 10-15 dienų, kad adžika suvaikščiotų, nepamiršdami jos kasdien pamaišyti. Sūdyti reikia pomidorų tyrę dar iki tol, kol nepridėjote česnakų ir pipirų, kitaip nejausite druskos skonio.

Obuolių adžika

Nuvalyti pomidorų ir obuolių odelę, pipirus supjaustyti, česnaką išskirstyti į daleles, smulkiai supjaustyti, viską (išskyrus česnaką) sumalti mėsmalėje, užpilti augaliniu aliejumi ir virinti ant vidutinės ugnies apie 2 valandas. 10-15 minučių prieš pabaigą pridėti česnaką, leisti užvirti, karštą išpilstyti po sterilizuotus stiklainius ir užvakuoti. 1,5 kg pomidorų, 0,5 kg morkų, raudonųjų saldžiųjų bulgariškų pipirų ir obuolių, 300 g česnakų, 3-4 vaisius karčiųjų pipirų, 0,5 l aug. aliejaus.

Naminė adžika

2,5 kg pomidorų, 1 kg morkų, 1 kg saldžiųjų pipirų (raudonųjų). Viską sumalti mėsmalėje. Pridėti 1 stik. aug. aliejaus, 1 stik. sukraus., 1/4 stik. druskos. Mišinį supilti į emaliuotą puodą ir virti maišant 1 valandą. Nuėmus nuo ugnies atvėsinti. Po to pridėti 1 stiklinę česnakų, sumaltų mėsmalėje, 2 karčiųjų pipirų vaisius. Šaltą adžiką išfasuokite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite. Kalima ir polietileno dangteliais.

Kijevo adžika

5 kg sunokusių pomidorų, 1 kg bulgariškų pipirų, 1 kg obuolių (kuo rūgštesni tuo geriau), 1 kg morkų, 2 valgomieji šaukštai druskos, 200 g cukraus, 400 g aug. aliejaus, 2 valgomieji šaukštai raudonųjų aštriųjų pipirų (galima įdėti 1 valgomąjį šaukštą juodųjų, 1 valgomąjį šaukštą raudonųjų).

Visas sudedamąsias dalis sumalti mėsmalėje (pomidorams geriau iš anksto nulupti odelę). Tam, kad pomidorai lengvai valytųsi, juos reikia užpilti verdančiu vandeniu 5-7 minutėms. Užpilti aliejumi, cukrumi, druska, prieskoniais ir virti apie 2-5 valandas iki reikalingos konsistencijos. Paruoštą adžiką išpilstyti karštą į sterilizuotus stiklainius, užvakuoti ir šiltai uždangstyti. Receptai.

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 58 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...