infa.lt

Konservatorius primena užsienio reikalų ministerijai kas gi yra agresorius

01 vasario
12:53 2017
Laurynas Kasčiūnas

tsajunga.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas ragina Užsienio reikalų ministeriją nepamiršti, kas yra agresorius Rytų Ukrainos kariniame konflikte.

Vakar Lietuvos užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius padėtį Ukrainoje atsinaujinus susirėmimams tarp Ukrainos Vyriausybės pajėgų ir Rusijos palaikomų separatistų aptarė su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Volodymyru Jacenkivskiu. Viceministras išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Rytų Ukrainoje, humanitarinės krizės Avdiivkos mieste ir paragino visas puses nutraukti ugnį.

Pasak L. Kasčiūno, tai ne pirmas kartas kai prorusiški separatistai pažeidžia paliaubas. Buvo naudojama ir sunkioji karinė technika, raketų paleidimo sistemos, minosvaidžiai – tai, kas pagal pasiektus Minsko susitarimus privalėjo būti atitraukta nuo fronto linijos. L. Kasčiūno teigimu, separatistai yra remiami ir palaikomi Rusijos, kuri, žinoma, tai neigia ir dėl visko kaltina Ukrainos pajėgas. Tačiau akivaizdu, kad Rusija, vykdydama karinę eskalaciją, siekia Ukrainą išlaikyti savo įtakos lauke ir visaip trukdyti jos modernizacijai bei pasirinktai eurointegracijos krypčiai.

Anot L. Kasčiūno, būtent Rusija pradėjo karinę agresiją prieš Ukrainą ir iki šiol pilnai neįgyvendina Minsko susitarimų, kurie yra vienintelis kelias į taikų ir stabilų konflikto sprendimą. Rusija yra agresorė šiame konflikte, tačiau susirūpinimas reiškiamas ir raginimai išsakomi tik Ukrainos ambasadoriui.

„Ką reiškia „paragino visas puses nutraukti ugnį“, kada viena pusė puola, o kita – ginasi? Juk Rusijos remiami separatistai pirmieji pradėjo ataką, siekdami atkovoti dalį Kijevo teisėtai kontroliuojamos teritorijos. Todėl šiuo atveju turėjo būti iškviestas ir Rusijos ambasadorius, ir jam turėjo būti aiškiai pasakyta, kad Maskva privalo nedelsiant liautis destabilizavusi Ukrainą ir vykdyti Minsko susitarimus“, – sakė L. Kasčiūnas.

Parlamentaras taip pat atkreipė dėmesį, jog tikėtina, kad eskaluodama agresiją Rytų Ukrainoje, Maskva kuria situaciją, tikrindama, kaip į tai reaguos naujoji JAV administracija.

„Tai testas Donaldo Trumpo politikai Rusijos atžvilgiu“, – pastebi L. Kasčiūnas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...