infa.lt

Pirmieji Bundesvero kariškiai atvyko į Lietuvą

25 sausio
12:49 2017
vokiečių kariškiai

Vokietijos kariškių grupė Vilniaus oro uoste. / AFP PHOTO / Petras Malukas

Antradienį pirmieji Vokietijos ginkluotųjų pajėgų kariai atvyko į Lietuvą, praneša Der Spiegel ir TagesSchau.de. Pagal pirminius planus, transportinis lėktuvas turėjo atvykti į Vilniaus aerouostą dar pirmadienį, tačiau tam sutrukdė ledinis lietus.

Korespondentas primena, jog Šiaurės Atlanto aljansas dar 2016 metų vasarą vykusiame aukščiausio lygio susitikime priėmė sprendimą sustiprinti rytinį NATO pasienį Rusijos atgrasymui ir nukreipti po 1 tūkstantį karių į Lenkiją, Latviją, Estiją ir Lietuvą.

JAV jau sausio pradžioje ėmė permetinėti į Europą karo techniką, be to, amerikiečių karinio kontingento skaičių numatoma padidinti iki 4 tūkstančių žmonių. JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas, generolas Benas Hodges’as pareiškė savo interviu leidiniui metu, jog naujojo prezidento į Baltuosius rūmus atėjimas šių ketinimų nepakeis.

Vokietijai, tęsia korespondentas, skirtas vedantysis vaidmuo Lietuvoje, kur prie vokiečių kariškių prisijungs kariai iš Belgijos, Nyderlandų ir Norvegijos. Vadovybė planuoja keliais etapais perkelti ten 450 kariškių ir įvairią karo techniką, tame tarpe ir šarvuotą. Iki vasario pabaigos. Numatytas bataliono karių skaičius, lygus 1,2 tūkstančio karių bus pasiektas gegužę.

NATO karių dislokacija regione yra atsakas „į Rusijos veiksmus, konflikto Ukrainoje metu, kadangi po Krymo aneksijos eilė Rytų Europos šalių baiminasi dėl savo saugumo“, – rašoma straipsnyje.

redakcijos komentaras
Šioje situacijoje įdomu tai, jog informacija apie tai, kas vyksta Lietuvoje gynybos srityje nėra skelbiama Krašto apsaugos tinklapyje (KAM.lt). Ar tinklapis išlaikomas iš mokesčių mokėtojų lėšų neturi pakankamai darbuotojų, galinčių pateikt tokį svarbų valstybei įvykį, kaip apie Vokietijos karius Vilniuje? Ar ir toliau apie tai, kokios karo pajėgos atvyksta į Lietuvą turėsime skaityti užsienio portaluose?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Simas Simaitis    -  2017-01-25, 13:28

    Jie tikrai ne pirmi. Jau praeitų metų vasarą stebėjau Vokietijos oro uoste Frankfurt-Hahn pastoviai, skrendančius, nedidelėmis grupėmis, Bundeswehr’o kariškius, Lietuvos link. Tyliai, ramiai, be didelio atgarsio visuomenėje.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...