infa.lt

USA Today: Trampo priešininkai bijo diktatūros, tačiau tiki Andžela Devis

23 sausio
01:01 2017
Andžela Devis (kairėje)

Andžela Devis (Angela Davis) (kairėje) | REUTERS

„Jeigu jūs ruošiatės surengti protestą prieš naująjį prezidentą, garsiai kaltinamą tuo, kad jis tik instrumentas buvusio KGB darbuotojo Vladimiro Putino rankose, sveikas protas turėtų jums patarti nepaskirti svarbiais vedančiaisiais žmonių, kurie buvo instrumentais buvusio Vladimiro Putino darbdavio – Tarybų Sąjungos rankose.“, – rašo USA Today. Leidinys turi omenyje stambaus masto moterų demonstracijas, kurios vyko Vašingtone Donaldo Trampo inauguracijos dieną. Maža to, kad jos visumoje buvo kritikuojamos už šališkumą, tai dabar ir visų šios akcijos spikerių sąrašas „kelia naujus klausimus apie tai, ką ir kodėl šis maršas atstovauja“.

Pagrindinai tarp tų, kam buvo suteikta tribūna, buvo kraštutinių kairiųjų pažiūrų atstovės, tuo tarpu Trampo priešininkams iš respublikonų tarpo pasisakyti nebuvo leista. O svarbiausia, maršo garbės bendraorganizatorė iš žvaigždžių tarpo tapo Andžela Devis (Angela Davis) – aktyvistė ir mokslininkė, o tuo pačiu ir Komunistų partijos veteranė. Per pusantrų metų, kuriuos ji praleido kalėjime, ji tapo žvaigžde viso buvusio tarybinio bloko erdvėje.

„Komunistinei valstybei, kuri buvo dažnai kritikuojama už disidentų persekiojimą, „politinė kalinė“ Jungtinėse Valstijose buvo tiesiog dangaus pasiuntinė“, – rašoma straipsnyje. Išėjus į laisvę ji buvo garbinama Rytų Vokietijoje, Kuboje ir Tarybų Sąjungoje, kur jai 1977 metais buvo įteikta Lenino taikos premija – viso prieš keletą mėnesių prieš TSRS įsiveržimą į Afganistanbą. „Reikalinga tam tikra įžūlumo dozė, kad vadovauti protestui prieš Trampą būtų pastatyta spikerė, kuri buvo dukart apdovanota Leonido Brežnevo TSRS“.

Andžela Devis išliko viena JAV Komunistų partijos lyderių iki pat 1991 metų ir dukart buvo kandidate į vice-prezidentus nuo komunistų. „Komunistinė Devis praeitis tik griauna moterų maršo idėją“, – rašo straipsnio autorė. Trampo priešininkai kaltina jį siekiant tapti diktatoriumi ir, nors šie kaltinimai gerokai perdėti , pripažįsta leidinys, naujasis prezidentas turi autoritarinių polinkių. O todėl, opozicija visgi reikalinga, bet „Devis pilna apimtimi ir ne kartą, parodė savo veidmainiškumą diktatūros ir žmogaus teisių klausimais“.

Dar daugiau, Trampo priešininkai įprastai vaizduoja jį suokalbyje su Putinu ar netgi Kremliaus marionete. Ir, tie patys Trampo priešininkai garbina moterį, kuri pateko į amerikiečių politiką nuo partijos, kuri praktiškai buvo tiesioginiu Kremliaus padaliniu. Gaunasi, jog liberalai teigiamai vertino Rusiją, kai ji buvo Tarybų Sąjunga, tačiau dabar pasisako prieš postkomunistinę Rusiją, su sarkazmu rašo straipsnio autorė.

Trampas dažnai yra kaltinamas tuo, jog jį palaiko ekstremistai. Tačiau tai, kas vyksta parodo, jog ir jo priešininkai atvirai priima žmogų, kurio požiūriai buvo aktyviai smerkiami anksčiau, reziumuoja USA Today.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 490

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...