infa.lt

Putinas pradeda užkariauti jei jau ne amerikiečių širdis – tai bent jų protus

21 sausio
01:01 2017

Putinas ir Trampas

„Naujausiais Pew Research duomenimis, 90% amerikiečių „Rusijos galią ir įtaką“ vertina kaip grėsmę, o 72% tiki, kad Rusija organizavo hakerių atakas Nacionalinio Demokratų partijos komiteto ir Hillary Clinton rinkiminio štabo adresu“, – rašo Bloomberg View apžvalgininkas Leonidas Beršidskis (Leonid Bershidsky). „Paprasčiau šnekant, Amerika buvo įtikinta, kad ir kaip mažai ji bepasitikėtų savo MIP ir kitais institutais“, – pastebi autorius.

Tačiau kiti apklausų rezultatai liudija: „kaip ir sankcijos, prezidento Obamos pritaikytos Rusijai, bandymas demonizuoti Rusiją keršijant už jos įsikišimą, matomai, davė visiškai priešingus rezultatus“, svarsto autorius.

Pew apklausa parodė, jog skaičius tų, kurie Putiną vertina teigiamai, truputį išaugo lyginant jį su dviejų metų senumo duomenimis. Tai įvyko, nes respublikonai ėmė vertinti Putiną kur kas geriau. „Tai ne meilė, o greičiau jau pagarba sukandus dantis”, – teigiama straipsnyje.

43% respondentų Washington Post/ABC News apklausoje tvirtina, jog Trampas vertina Rusiją pernelyg draugiškai, o 40% pavadino jo požiūrį teisingu, 75% respublikonų ir 52% baltųjų rinkėjų visumoje palaiko Trampo požiūrį.

Beršidskis daro išvadą: „Trampo elektoratas patikėjo viskuo, kas buvo pasakyta apie didėjantį Rusijos spaudimą tarptautinėje arenoje ir jos įžūlų pageidavimą lošti šį žaidimą amerikiečių teritorijoje, tačiau nepriėmė rekomendacijų, kurios buvo pridėtos kartu“. Liberalų ir tradicinių respublikonų raginimai sugriežtinti priemones, skirtas pažaboti Rusiją, pagrindinai ignoruojami.

„Trampo idėja apie susitarimus su Rusija apie kažkokį abiem pusėms priimtiną sandorį tiek pat populiari pas elektoratą visumoje, kaip ir griežtų atsakomųjų priemonių koncepcija. O respublikonų tarpe ši idėja turi milžinišką populiarumą“, – rašo autorius.

Beršidskio nuomone, tam tikra prasme Putino pageidavimas išsipildė, – jis visada iš JAV norėjo ne meilės, o „neįdeologizuoto dialogo apie bendrus interesus ir tarpusavyje pažymimas raudonas linijas“.

Rinkėjai-respublikonai, matomai, įgaliojo Trampą panašiam kursui. „Jie suvokia, jog Rusija – nėra draugiška valstybė, tačiau linksta greičiau link derybų, o ne tiesioginės konfrontacijos link“, – rašo autorius.

Beršidskis pateikia keletą galimų paaiškinimų: po XX amžiaus ir pastarųjų 15 metų karų, visuomenę sunku išprovokuoti karingumui, arba akivaizdi pagarba Rusijos branduolinės valstybės statusui, arba režimo Rusijoje pakeitimas atrodo neįgyvendinama svajone. Arba, įtikinę amerikiečius, kad Rusija įsikišo į JAV rinkimų eigą, demokratai ir MIP įtvirtino tikėjimą Rusijos galia ir nuostatas į atsargumą.

„Jeigu paskutinė iš šių prielaidų teisinga, tai JAV ir toliau stiprinama Putino valdžia“, – mano Beršidskis.

„Gali būti, jog tai į gera: ilgalaikėje perspektyvoje Putinui, galimai, bus sunkiau išgyventi konstruktyvius santykius su Vakarais, nei priešiškus“, – papildo jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...