infa.lt

Iš Oberviechtache – atvykstančių į Lietuvą Vokietijos karių išlydėtuvių ceremonija

20 sausio
16:34 2017

kariaiSausio 19 d. oficialios ceremonijos metu į Lietuvą iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Oberviechtache, Bavarijoje, išlydėti Vokietijos kariuomenės 122-asis mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai. Jie sudarys pagrindą nuo šių metų sausio pabaigos Lietuvoje dislokuojamo NATO priešakinių pajėgų bataliono. Ateinančius šešis mėnesius šio bataliono kariai bus dislokuoti Rukloje. Vėliau prie jų prisijungs Belgijos, Nyderlandų ir Norvegijos kariai.

Oficiali 122-ojo mechanizuotojo pėstininkų bataliono išlydėtuvių ceremonija buvo surengta Oberviechtach miestelio stadione, karius išlydėjo Vokietijos kariuomenės sausumos pajėgų štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Carsten Jacobsen.

Pirmieji iš maždaug 450 karių bataliono karių iš savo nuolatinės dislokacijos atvyks į Lietuvą kartu su bataliono vadu pulkininku leitenantu Christopher Huber (Christopher Huber) sausio pabaigoje. Tai bus nedidelė vokiečių karių grupė, ji koordinuos kitų tarptautinio bataliono vienetų atvykimą. Visas personalas kartu su technika į Lietuvą atvyks vėliau keliais etapais.

Pagrindinis sąjungininkų pajėgų karių ir karinės technikos judėjimas prasidės vasario mėnesį.

Planuojama, kad visi NATO priešakinių pajėgų bataliono padaliniai į Lietuvą atvyks ir pasieks operacinį pajėgumą iki šių metų birželio vidurio.

Tarptautinis batalionas įsikurs Rukloje ir treniruosis su Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kariais.

2017-2018 metų laikotarpiui batalione tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai.

Lietuvoje bus dislokuota iš viso apie 1200 NATO priešakinių pajėgų bataliono karių, o esant poreikiui arba tam tikram laikotarpiui (pvz. pratyboms) bus siunčiamas pastiprinimas.

Lietuvoje dislokuojama NATO bataliono kovinė grupė bus sudaryta iš tankais ir pėstininkų kovos mašinomis aprūpintų manevrinių vienetų, taip pat sunkiosios artilerijos, žvalgybos, inžinerijos ir kitų paramos vienetų.

Skirtingais laikotarpiais, Lietuvoje bus dislokuota dešimtys tankų ir šarvuotos technikos bei keli šimtai ratinės karinės technikos – tankų „Leopard 2“, šarvuočių CV90, „Boxer“, „Fennek“ ir kitų.

Lietuva atvykstančiam NATO priešakinių pajėgų batalionui suteiks priimančiosios šalies paramą.

Dėl agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje ir pasikeitusios saugumo situacijos, Varšuvos NATO viršūnių susitikime valstybių lyderiai priėmė sprendimą nuo 2017 m. trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje sustiprinti sąjungininkų buvimą dislokuojant po NATO priešakinių pajėgų bataliono dydžio kovines grupes.

kam.lt

nuotraukos: Bundeswehr.de

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...