infa.lt

Seimas svarsto „Sodros“ įstatymo pataisas, kuriomis siūloma grįžti prie iki Naujųjų metų galiojusios tvarkos

17 sausio
11:32 2017

Seimo posėdis

Seimas pradėjo svarstyti Seimo nario Ramūno Karbauskio pristatytas Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIIP-308), kuriomis siūloma sugrįžti prie iki šių metų sausio 1 d. galiojusios tvarkos ir nustatyti, kad „Sodros“ įmokos būtų skaičiuojamos nuo pusės pajamų, gautų pagal autorines sutartis, iš sporto ar atlikėjo veiklos. Taip pat siūloma nustatyti, kad socialinio draudimo įmokos nebūtų skaičiuojamos nuo autoriams ir gretutinių teisių subjektams mokamo atlyginimo už kūrinių ir gretutinių teisių objektų panaudojimą pagal suteiktas licencijas panaudoti kūrinius ar gretutinių teisių objektus.

Šiuo metu nuo sausio 1 d. įsigaliojusiame Valstybinio socialinio draudimo įstatyme nustatyta, kad pajamas pagal autorines sutartis, iš sporto ar atlikėjo veiklos gaunantys asmenys valstybinio socialinio draudimo įmokas moka nuo apskaičiuoto atlygio pagal sudarytas sutartis sumos. Taip pat šiomis įmokomis apmokestintos pajamos, gautos pagal autorines licencines sutartis.

Po pristatymo už teisės akto pakeitimus balsavo 94 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 17 parlamentarų. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Socialinių reikalų ir darbo komitete. Seimas dėl šio pasiūlymo taip pat nusprendė prašyti Vyriausybės išvados. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti pavasario sesijoje.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...