infa.lt

Zigmas Vaišvila. Sveiko proto, logikos ir savigarbos praradimas

16 sausio
19:53 2017

Moscow Ritz-Carlton

Ne tik atvirai su išrinktu JAV Prezidentu Donaldu Trampu kariaujanti ČŽV, užsisėdėjęs savo postuose JAV politinis elitas, bet ir Lietuvos “elitiniai” politikai bei juos aptarnaujanti žiniasklaida, eskaluodami anti-trampišką isteriją, prarado bet kokią savitvardą ir sveiką protą.

Nenagrinėsiu jų veiksmų, viso 35 psl. ČŽV „dosje“ apie išrinktą JAV Prezidentą. JAV valstybės departamentas pareiškė, kad šio „dosje“ šaltinių ČŽV neatskleis. Ir tuo viskas pasakyta. Lietuvos VSD ir KAM AOTD, pernai paskelbę Zigmą Vaišvilą „strategine grėsme“ Lietuvos saugumui, taip pat atsisakė atskleisti „šaltinius“ ir konkrečią informaciją.

Sveikas protas, JAV nacionaliniai interesai ir JAV deklaruojama demokratija reikalautų, kad JAV slaptosios tarnybos kompromatą prieš D. Trampą atskleistų bent jau rinkimų metu. Įvykių raida po JAV Prezidento išrinkimo patvirtina, kad specialiosios tarnybos įsijautė ne į jiems įstatymais skirtą vykdytojų, o neteisėtą politinių sprendimų priėmimo vaidmenį. Tai – jau nebe demokratija.

Išskirtinę vietą šia tema susireikšminęs Lietuvos politinis „elitas“ ir jį aptarnaujanti žiniasklaida skyrė taip vadinamai „auksinio lietaus“ temai – D. Trampo Ritz Carlton viešbutyje Maskvoje 2013 m. galimai užsakytam spektakliui, kurio metu apartamentuose, kuriuose buvo apsistojęs JAV Prezidentas B. Obama su pirmąją ponia, pasamdytos merginos atlikinėjo gamtinius reikalus didelėje lovoje.

Šį reikšmingą ČŽV „dosje“ apie D. Trampą paneigė 4-asis kanalas (4Chan), paskelbęs, kad ši scena buvo jų televizijos sufabrikuota TV publikos juokinimo fikcija (fanfiction), kuri buvo pasiųsta anti-trampinės veiklos mokslo vyrui tūlam Rick Wilson. Šis ją persiuntė ČŽV, o ČŽV šią apgaulę (hoax) įtraukė į jų oficialią žvalgybinę ataskaitą apie rinkimus.

Suprantama, kad ČŽV nenori atskleisti tokių informacijos šaltinių.

Tačiau tiems „profesionalams“, kurie praradę bet kokį atsakomybės dėl mūsų valstybės ir jų pačių savigarbos jausmą, viešai Lietuvoje ir dar plačiau skleidžia šią ir kito pobūdžio informaciją, siūlau bent perskaityti tai, ką jie skleidžia, ir pamąstyti.

Kodėl? Tarkim, D. Trampas Ritz Carlton viešbutyje Maskvoje 2013 m. užsakė apartamentus, kuriuose prieš tai buvo apsistoję JAV Prezidentas ir pirmoji ponia. Negi rimtai manote, kad JAV specialiosios tarnybos leistų JAV Prezidentui apsistoti apartamentuose, kurios kontroliuoja Rusijos saugumas? Tokiu atveju Rusijos saugumas turėtų pakankamai kompramato ne tik apie 2013 m. į JAV vadovus dar netaikiusį D. Trampą, bet ir apie JAV Prezidentą B. Obamą. Tačiau ČŽV apie tai jokio “dosje“ nepaskelbė.

Paskutinė šių trumpų pastebėjimų mintis. Pagal išrinkto JAV Prezidento D. Trampo pageidavimą ir jo su JAV Prezidentu B. Obama pasirašytą susitarimą dėl valdžios perdavimo-priėmimo gruodžio 23 d. JAV Valstybės departamentas visiems B. Obamos paskirtiems ambasadoriams pranešė, kad sausio 20 dieną jie bus atleisti iš jų pareigų. Tai ne tik patvirtina, kad kažkas iš esmės keičiasi JAV užsienio politikoje, bet ir tai, kad visi tie, kurie ir Europoje iki šiol tik aklai vykdė JAV nurodymus, tikrai turi apie ką susimąstyti.

Visiems linkiu, visų pirma, gerbti JAV piliečių, išrinkusių D. Trampą JAV Prezidentu, valią. Linkiu ne tik neprarasti dėl to sveiko proto, logikos ir savigarbos, bet ir atsiminti, kad Lietuvos politikus renka Lietuvos rinkėjai.

Zigmas Vaišvila

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 177

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...