infa.lt

Uždirbti iš turinio „Youtube“ leis ir Lietuvos kūrėjams

19 balandžio
16:36 2015

paveikslėlisLietuvos kūrėjai dabar turi galimybę išplėsti savo auditoriją, padidinti savo kanalų žiūrimumą ir gauti pajamų iš „Youtube“ skelbiamo turinio. Kompanija „Youtube“ šiandien pranešė, kad Lietuvoje pradeda veikti jos Partnerių programa, kuri suteikia naujų galimybių turinio kūrėjams. 

„Youtube“ Partnerių programa siūlo nesuskaičiuojamas galimybes visiems kūrėjams, leisdama jiems užsidirbti iš savo kokybiškų vaizdo įrašų ar muzikos atlikimo ir bendrauti su įvairia vietos bei tarptautine auditorija naujais būdais. Lietuvos kūrėjai galės išplėsti ne tik žiūrovų pasiekiamumo galimybes, bet ir gauti uždarbį už įkelto turinio peržiūras.

„Šiais laikais, kai muzikos albumų kompaktiniuose diskuose ar kitose laikmenose perkamumas mažėja, o viskas nepaprastai sparčiai keliasi į skaitmeninį pasaulį, „Youtube“ Partnerių programa yra puiki galimybė ne tik būti arti klausytojų, bet ir gauti pajamų už savo kūrybą. Manau, kad Lietuvos atlikėjai ir kiti turinio kūrėjai aktyviai naudosis šia galimybe. Juolab, kad ji leidžia ne tik uždirbti, bet ir geriau pažinti savo klausytojus“, – sako muzikos vadybos agentūros „BonOnBon“ partneris Mykolas Markauskas.

Jis atstovauja tokiems atlikėjams kaip reperiai „Lilas ir Innomine“, Markas Palubenka ar Edgaras Lubys – šie atlikėjai „Youtube“ surenka šimtus tūkstančių ar net milijonus peržiūrų.

„Youtube“ Partnerių programos nauda

Buvimas „Youtube“ Partnerių programos nariais vaizdo įrašų kūrėjams leidžia uždirbti pinigų iš susijusių reklamų, tačiau jų nesusaisto griežtomis sutartimis – „Youtube“ neriboja, kur partneriai gali įkelti ir platinti savo turinį, leisdama uždirbti iš savo vaizdo įrašų tiek „Youtube“, tiek visur kitur.

Be to, visi Partnerių programos kūrėjai auditoriją gali burti pasinaudodami tokiais pagalbiniais įrankiais kaip „Creator Helpbook“ ar „Creator Academy“. Taip pat partneriai gauna prieigą prie „Creator Hub“ platformos, kuri siūlo įrankius geresnio turinio kūrimui, leidžia efektyviau didinti gerbėjų būrį ir savo kūrybingumą paversti pajamų šaltiniu.

Taip pat visi kūrėjai gali stebėti, kaip veikia jų kanalai, ir juos valdyti – „Youtube Analytics“ teikia daugybę pranešimų, padedančių sekti peržiūrų statistiką ir uždarbius bei įgyti įžvalgų, kurios gali padėti tobulėti.

„Šiuo metu 30-yje šalių yra daugiau kaip milijonas kanalų, kurie savo kūrėjams per Partnerių programą duoda finansinės grąžos. Mes norime ir turime būti ten, kur yra potencialūs jų vartotojai. „Youtube“ kas mėnesį aplanko milijardas unikalių vartotojų, o kas minutę įkeliama 100 valandų trukmės vaizdo įrašų, kuriuos žmonės žiūri, komentuoja ir kuriais dalijasi su kitais. Esame labai laimingi, kad kūrėjai iš Lietuvos taip pat pagaliau gali prisijungti prie šios bendruomenės. Dėsime visas pastangas, kad padėtume jiems uždirbti iš savo turinio, gerinti įgūdžius ir auginti kūrybingumą, padėsime jiems susijungti ir bendradarbiauti su mūsų partneriais visame pasaulyje“, – sako kompanijos „Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse Regimantas Urbanas.

Apie „YouTube“

„Youtube“ yra populiariausia pasaulio vaizdo įrašų platforma, leidžianti milijonams žmonių atrasti, žiūrėti ir dalintis originaliais vaizdo įrašais. „Youtube“ tampa forumu, kuriame žmonės bendrauja, informuoja, įkvepia vieni kitus visame pasaulyje, ir veikia kaip platinimo platforma originalaus turinio kūrėjams bei mažiems ir dideliems reklamdaviams. Antrinė „Google“ kompanijos bendrovė „Youtube“ įsikūrusi San Bruno mieste Kalifornijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 181

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Tuk Tuk    -  2016-06-12, 03:22

    Nu cia tai geras nezinojau… 😐😐

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....