infa.lt

Konservatorius: „Lietuvos geležinkeliai“ ignoravo nacionalinio saugumo interesus bendraudami su Rusijos KPK įmone“

16 sausio
13:41 2017
Arvydas Anušauskas

Arvydas Anušauskas | arvydasanusauskas.lt nuotrauka

Aiškėja dar viena aplinkybė, kuri rodo, jog buvusi „Lietuvos geležinkelių“ vadovybė ilgą laiką ignoravo nacionalinio saugumo interesus, praneša konservatoriai.

Pasirodo, jau penkerius metus Lietuvos geležinkeliai naudoja Rusijos kariniam pramoniniam kompleksui (KPK) priklausančios „Iževsko radijo gamyklos“ saugos sistemą „Klub-U“. Ji buvo įdiegta visuose lokomotyvuose modernizuojant Lietuvos geležinkelių ryšio sistemą. Naudojant rusišką palydovinę navigacijos sistemą GLONASS ne tik nustatomos lokomotyvų koordinatės, bet ir judėjimo parametrai (koordinatės ir greitis). Specialistai kelia klausimą ir dėl galimo distancinio lokomotyvo stabdymo.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario Arvydo Anušausko nuomone, Lietuvai vykdant bendradarbiavimą gynybos srityje su sąjungininkais, ši įranga leidžia Rusijai nustatyti bet kokių karinių pervežimų koordinates bei apimtis ir prireikus gali sukelti realų pavojų pervežimų bei apskritai susisiekimo geležinkeliais saugumui.

„Tai galėčiau įvertinti kaip dvigubos paskirties įrangą, kuri pagaminta Rusijos karinio pramoninio komplekso įmonėje ir galinti kelti saugumo problemų“, – sako A. Anušauskas.

Parlamentaras kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį ir krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį, prašydamas atsakingai įvertinti šias aplinkybes nacionalinio saugumo požiūriu ir prireikus inicijuoti minėtos įrangos pakeitimą kita, nekeliančia abejonių dėl jos galimo dvigubo panaudojimo.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 55

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...