infa.lt

Buvusi liberalų Sąjūdžio skyriaus sekretorė atleista nuo baudžiamosios atsakomybės

16 sausio
12:28 2017

Šiaulių apylinkės teismasŠiaulių apylinkės teismas pagal laidavimą nuo baudžiamosios atsakomybės atleido 56 m. Aldeiviną  Incienę, kuri, būdama Šiaulių rajono Meškuičių gimnazijos ir LR liberalų sąjūdžio Šiaulių rajono skyriaus sekretore, klastojo Valstybinei mokesčių inspekcijai teikiamus prašymus dėl pajamų mokesčio pervedimo ir taip apgaule partijos naudai gavo finansavimą, praneša teismai.lt .

Teismas paskelbė, kad  A. Incienė atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, perduodant ją vyro V. I. atsakomybei pusantrų metų laikotarpiui be užstato. Baudžiamoji byla nutraukta. A. Incienei skirta baudžiamojo poveikio priemonė – 20 MGL (753,20 Eur) dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, kurią turės sumokėti iki laidavimo termino pabaigos. Civilinį ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo teismas tenkino iš dalies. Dviem nukentėjusiesiems A. Incienė turės sumokėti 205,79 Eur. Civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo teismas atmetė. A. Incienė trims nukentėjusiosioms turės sumokėti 1700 Eur už išlaidas advokatui.

„Moteris buvo kaltinama dėl trijų nusikalstamų veikų, kai buvo klastojami dokumentai, ir dėl dviejų veikų, kai buvo sukčiaujama. Teismas konstatavo, kad ji padarė dvi tęstines nusikalstamas veikas: suklastojo dokumentus ir sukčiavo, – sakė bylą nagrinėjęs teisėjas Silvijus Balčytis. – Kadangi kaltinamoji padarė du nesunkius nusikaltimus, prisipažino, gailėjosi, neteista, valstybei atlygino padarytą nedidelę žalą, teismas ją atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.“

23-ys nukentėjusieji pateikė prašymus dėl neturtinės žalos atlyginimo. Jie prašė priteisti iš kaltinamosios nuo 1000 Eur iki 1500. Bendra suma siekė daugiau nei 25 000 Eur. Teismas konstatavo, kad prašomos priteisti sumos yra per didelės. Turtinė žala buvo padaryta valstybei.

Dėl patirtų išlaidų advokatui buvo prašoma priteisti 3000 Eur, tačiau teismas konstatavo, kad prašoma suma yra per didelė ir neproporcinga bylos sudėtingumui ir trukmei.

Nors baudžiamoji byla didelės apimties, išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Teismas nustatė, kad A. Incienė per trejus metus suklastojo 62 prašymus paramai gauti. Šiaulių rajono Meškuičių gimnazijos darbuotojai, buvę mokiniai, teikė prašymus dėl 2 proc. pajamų mokesčio pervedimo gimnazijai. Kaltinamoji apgaule partijos naudai suklastojo prašymus, kuriuose ji įrašė, kad gyventojai 1 proc. paramą skiria LR liberalų sąjūdžio Šiaulių rajono skyriui. A. Incienė buvo minėtos partijos narė ir sekretorė. Kaltinamoji valstybei padarė 718,48 Eur žalą, kurią atlygino.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...