infa.lt

Konservatorė kviečia „Laisvės gynėjų dieną“ minėti su akcija „Neužmirštuolių pieva“

11 sausio
14:30 2017
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

facebook nuotrauka

Sausio 12 dieną, ketvirtadienį, 12:30 val. priešais Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, prie Kovo 11-ajai skirto paminklo „Žinia“, vyks Laisvės gynėjų dienos minėjimo akcija „Neužmirštuolių pieva“.

Prie akcijos kviečiami jungtis Vilniaus mokyklų, darželių, kitų ugdymo įstaigų moksleiviai su mokytojais bei visi Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai.

Akcijos metu dalyviai bus kviečiami suformuoti pievą iš neužmirštuolių žiedų, simbolizuojančių atminimą ir pagarbą tiems, kurie kovojo už Lietuvos laisvę. „Jau trečius metus „sodinsime“ Laisvės pievą tiems, kurie gynė ir išsaugojo Lietuvos laisvę. Džiaugiuosi šia gaivia, daug jaunų žmonių sutraukiančia tradicija. Tai, kad akcijoje dalyvauja ir jauni, ir vyresni – rodo, jog mus jungia mūsų valstybės istorija ir jos laisvė“, – teigia akcijos iniciatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Susirinkusieji klausysis atlikėjos Ramintos Naujanytės-Bjelle dainų, visus sveikins Atkuriamojo Seimo pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis, žurnalistas, laidų vedėjas, šauktinis-savanoris Ignas Krupavičius, Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) atstovai. Būtent KASP jau antrus metus yra aukojamos lėšos visų piliečių, kurie įsigyja neužmirštuolės žiedelį prekybos vietose.

Jau tradicija tampanti, trečius metus vykstanti didelio dėmesio Vilniuje ir visoje Lietuvoje sulaukianti akcija „Neužmirštuolių pieva“ – vienas iš Kovų už laisvę asociacijos „Neužmiršk“ ir Seimo nares Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės renginių, skirtų paminėti Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją. Planuojama, kad atminimo pievos sužydės Anykščių rajone, Ukmergėje, Pakruojyje, Šiauliuose.

Šiųmetinę akciją remia Vilniaus miesto savivaldybė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 156

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Svetimas    -  2017-01-11, 15:31

    Nesuprantu,kas darosi,kokia nesamone sugalvojo.Tai svetimas simbolis.Kodel ne vytis ar LT veliava.Uzaugo mankurtu karta su kose galvoj.?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...