infa.lt

Tai, ką apie jus žino Google, kur užsirašo, ir kaip surasti bei pašalinti tuos įrašus

06 sausio
19:52 2017

paveikslėlis

Bloga naujiena, Google jus seka visur, kur tik turi tokią galimybę. Net per jūsų telefonus ir mikrofonus. Gera naujiena – jūs visa tai galite pašalinti.

Google patyliukais, nedarydama jokių garsių pranešimų naudotojams, seka juos (kai kas sako, jog pasiklauso jų pokalbių) ir saugo visus duomenis savo serveriuose.

Ir kalba jau net ne apie tai, apie ką jūs kalbate telefonu. Jūsų išmanusis jus seka net tada, kai paprasčiausiai guli šalia ant stalo.

Tad, jei jūs jau seniai naudojatės išmaniaisiais telefonais, tai galite pasiklausyti savo pokalbių, pažiūrėti vietas, kuriose lankėtės GPS programos pagalba ar peržiūrėti savo lankytų tinklapių sąrašą, – visa tai, ką Google rinko eilę metų.

Kompanija, tiesą sakant, net ir neslepia to, jog renka apie jus visą prieinamą informaciją. Tik štai, apie šį faktą galima sužinoti, jei jūs perskaitysite ilgiausią „susitarimą naudotojui“, kurį patvirtinote priimdami Google paslaugų sąlygas. Supranta, jog tą atidžiai skaitė tik vienetai. Absoliuti gi naudotojų dauguma tiesiog uždėjo varnelę daug į tai nesigilindama.

Kam tas reikalinga Google?

Visą surinktą apie jus informaciją kompanija perduoda savo pačios sukurtam dirbtiniam intelektui. Pastarasis mokosi jus suprasti, derinasi prie jūsų ir, teoriškai daro Google produktus patogesniais jums.

Skamba optimistiškai. Tačiau yra trys „bet“:

1. Ši informacija gali patekti į piktavalių rankas, jeigu kažkas nulauš jūsų Google paskyros slaptažodį ir žinos ko bei kur ieškoti.

2. Ši informacija gali būti panaudota prieš jus tuo atveju, jei jums nutiks tikras rimtas konfliktas su valdžia.

3. Ši informacija tiesiogiai naudojama tam, kad galima būtų parodyti jums labiausiai tikslią, būtent jums „paruoštą“ kažkokios produkcijos reklamą.

Laimei, yra būdas visa tai peržiūrėti ir ištrinti visą šią istoriją apie jus. Tai galima atlikti per specialią, mažai kam žinomą google paslaugos formą. Reikia tik autorizuotis google sistemoje arba prisijungti prie savo google pašto paskyros (jei ją turite) ir viską išvalyti.

Štai reikalingi jums adresai:

Štai čia saugomi visi duomenys, užrašyti iš jūsų telefono mikrofono (jei tokie buvo). Jeigu čia kol kas nieko nėra, reiškia jūs tiesiog nesinaudojote balso pagalbininku, t. y. Niekada nesakėte: „OK, Google“.

O štai pilnas sąrašas, kurį apie jus surinko Google iš to, ką jūs darėte internete.

Tarp viso kitko, čia yra informacija, kur ir kada jūs buvote (t. y. Jūsų telefonas); viskas, ko jūs ieškojote internete; visi puslapiai, kuriuos jūs buvote atsidarę per google paiešką.

Tačiau pati naudingiausia šios paslaugos funkcija – tai galimybė greitai viską iš ten pašalinti. Jūs galite pasirinkti atskirus įrašus, kuriuos norite ištrinti, o galite pašalinti viską iškart – vienu paspaudimu. Pasirinkite mygtuką kairiajame stulpelyje „Ištrinti veiklą pagal“ ir pasirinkite reikiamą parametrą.

Ir parodykite draugams šį įrašą: dauguma apie tai nieko nežino

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 883

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....