infa.lt

Stulbinančios naujametinės 2016-2017 nakties Vokietijoje išvados

05 sausio
22:28 2017

paveikslėlis

Kelnas. „Dabartinė naujametinė naktis buvo dar blogesnė, nei daugelis bijojo“, konstatuoja Die Welt. Šį kartą vokiečių teisėsaugos organams pavyko užkardyti šimtus užpuolimų, panašių į tuos, kurie vyko Kelno centre praėjusiais metais. „Tačiau, siaubingiausia, jog debatai ir kaltų paieškos, besitęsusios visus šiuos ilgus metus, panašu, niekaip nepaveikė tų, kurie ir šįkart ruošėsi surengti masinius neramumus“, – rašo publikacijos autorius Dirkas Šiumeris (Dirk Schümer).

„Ir, jeigu 2015-aisiais dar galima buvo abejoti dėl suokalbio egzistavimo, tai šiais metais abejonių būti negali. Minios jaunų žmonių, išeiviai iš Šiaurės Afrikos, kurie vokiečių policininkų buvo sulaikyti dokumentų patikrinimui Naujųjų metų nakties išvakarėse, net neslėpė, jog atvyko į Kelną „švęsti“, – praneša korespondentas. – Ir, sprendžiant pagal ryžtingus policijos veiksmus, šie jauni žmonės, vargu ar po žodžiu „švęsti“ turėjo mintyje „linksmą gatvės šventę multikultūralizmo dvasia“. „Jeigu praėjusiais metais vyko masiniai prievartavimai, o jų dalyviai išvengė bet kokių juridinių pasekmių, kodėl tad šiais metais jie turėtų atsisakyti šventinių linksmybių?“ – klausia autorius.

Šiumeris vadina juokingais Kelno policijos ir valdžios komentarus: pasak oficialios versijos, valdžiai iki galo nėra aišku, ko vis dėlto Kelne norėjo pusantro tūkstančio pagėrusių ir agresyviai nusiteikusių išeivių iš Šiaurės Afrikos. Prognozuojama buvo ir „atvirų durų politikos“ šalininkų reakcija“ – jie apkaltino policiją etnine diskriminacija.

Autoriaus nuomone, 2016-ųjų naujametinė naktis Kelne patvirtino jau sparnuota tapusią frazę apie tai, jog migrantai „iš esmės pakeis“ Vokietiją: gatvėse buvo aiškiai daug policininkų ir pastebimai mažai moterų.

„Reikia pasisemti kantrybės ir sulaukti Naujametinės 2017-2018 metų nakties: štai tada ir taps aišku, ar nustos šiandien aršiai kritikuojama Vokietijos policija automatiškai įtarti pasirengimu vykdyti tvarkos pažeidimus atitinkamą „švenčiančiųjų grupę“. Tik tiek ir tereikia, kad išeiviams iš Magribo šalių būtų leista elgtis taip, kaip jiems šauna į galvą ir pasižiūrėti kas iš to išeis“, – su sarkazmu pastebi vokiečių žurnalistas.

„Kituose europietiškuose miestuose šią Naujųjų metų naktį reikalai buvo ne tokie puikūs, kaip tvirtove virtusiame Kelne. Insbruke ir Augsburge, Hagoje, Hamburge ir Ciuriche, moterys patyrė seksualinę prievartą, piktavaliai apšaudė susirinkusius petardomis, padeginėjo automobilius ir atakavo policininkus – ir kas kartą kalba ėjo apie vieną ir tą pačią „klientūrą“, kaip dabar priimta išsireikšti“, – komentuoja straipsnio autorius.

Dortmunde apie tūkstantis agresyviai nusiteikusių „šventinių renginių dalyvių“ surengė muštynes su policija, padegė bažnyčią, užpuolė gaisrininkus ir medikus, tuo pačiu skanduodami: „Allach akbar“. Vietinės masinės informacijos priemonės nutarė pateikti tai, kaip susirinkusiųjų džiaugsmą paliaubų Sirijoje proga.

„Lygiai taip pat įsitikinusiai galima tvirtinti, jog Europoje prievarta implantuojamos barbariškos tradicijos, o naujieji piliečiai naudojasi šventėmis pažymėtomis grigališkajame kalendoriuje, kad patikrintų, kad gi yra tikrasis šeimininkas visuomeninėse vietose“, – rašoma straipsnyje.

Publikacijos autorius pažymi, Vokietijos VRM vadovo de Mezjerio pasiūlyti migracijos teisės sugriežtinimai liudija: netgi toks „užgrūdintas ekspertas, kaip vidaus reikalų ministras, daugiau nebegali garantuoti piliečių saugumo be naujų išplėstinių įgaliojimų, – ar kalba eitų apie islamistų teraktus, ar apie minią, pasirengusią vykdyti seksualinės prievartos aktus“.

„Iš islamiškų šalių į Europos širdį patenka ne tik masiniai žudikai, bet ir tokie šokiruojantys papročiai, kaip „grupiniai baltųjų moterų prievartavimai“, – tvirtina autorius. Apie islamo fundamentalizmo patekimą į „bejėgių Vakarų“ kasdienybę įspėja islamo ekspertas Adorno-Schuler Samuelis savo knygoje „Islamo kryžiaus žygis į bejėgius Vakarus“.

Tame ir slypi niūrių Naujametinių švenčių Europoje stulbinančių pasekmių esmė, švenčių, vykusių saugant sustiprintoms policijoms pajėgoms, reziumuoja autorius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 025

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....