infa.lt

JAV išsiuntė rusų diplomatus ir įvedė naujas sankcijas dėl kiber-atakų

30 gruodžio
00:01 2016
Barakas Obama

REUTERS

Jungtinės Valstijos išsiuntė 35 Rusijos diplomatus iš Vašingtono ir San-Francisko, o taip pat paskelbė apie naujų sankcijų Rusijai įvedimą.

Kaip pranešama, naujos sankcijos įvedamos ryšium su kiber-atakomis prezidento rinkimų kampanijos metu, kuriomis Vašingtonas apkaltino Rusiją.

JAV prezidentas Barakas Obama komentuodamas įvedamas sankcijas pavadino jas būtinu ir adekvačiu atsaku Rusijos veiksmams. Išsiunčiamus rusų diplomatus Obama pavadino „šnipais“.

JAV finansų ministerijos tinklapyje pranešama, jog Vašingtonas uždaro dvi Rusijos diplomatines atstovybes Merilende ir Niujorke, kurios, amerikiečių valdžios nuomone, buvo naudojamos žvalgybos tikslams. Prieiga į atstovybių teritorijas Rusijos diplomatams bus uždaryta jau penktadienį, 12 valandą vietos laiku.

Diplomatai paskelbti personomis non-grata turi palikti JAV teritoriją 72 valandų bėgyje.

JAV finansų ministerijos paskelbtos ribojančios priemonės, tuo pačiu paliečia šešis žmones ir penkias žinybas, tarp kurių yra ir Rusijos FST (FSB). Tarp patekusių į sąrašą asmenų yra VŽV (GRU) vadovybė: GRU viršininkas Igoris Korobovas, o taip pat jo pirmieji pavaduotojai Vladimiras Aleksejevas ir Sergejus Gizunovas.

Taip pat JAV finansų ministerija mini Igorį Kostiukovą, vadindami jį vienu iš pirmųjų GRU vadovo pavaduotojų. Anksčiau Igoris Kostiukovas niekada nebuvo paminėtas šiame vaidmenyje.

Dar du Rusijos piliečiai iš šio sąrašo – Aleksejus Belanas ir Jevgenijus Bogačev – FTB vadinami „hakeriais“ ir jau seniai paskelbti tarptautinėje paieškoje. FTB įtaria juos turto prievartavimu, kompiuteriniais įsilaužimais, asmeninių duomenų vagystėmis ir kitais sukčiavimo būdais.

Komentuojant sprendimą apie sankcijas ir diplomatų išsiuntimą, Rusijos valstybės Dūmoje buvo pareikšta, jog šis sprendimas „primena išeinančios Barako Obamos administracijos agoniją“.

„Tai iš tiesų nerimą keliančios naujienos. Visa tai primena kažkokią Barako Obamos komandos agoniją, kuri pasitraukdama bando sudaryti sunkumus, mūsų vadovybės santykių su naująja JAV administracija, su Trampu, sureguliavimui. Sukuria jam diplomatines kliūtis, kurias jam vėliau reikės įveikti“, – pasakė Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Aleksejus Čepa.

Išvakarėse oficialus Rusijos URM atstovas Marija Zacharova pareiškė, jog Rusija nepaliks be atsako galimų pasitraukiančios JAV administracijos sankcijų. „Jeigu Vašingtone tikrai bus imtasi naujų priešiškų žingsnių, – jie gaus atsaką“, – pareiškė ji.

Spalio mėnesį JAV spec-tarnybos oficialiai apkaltino Rusiją kiber-atakomis prieš amerikiečių politines struktūras. Vėliau CŽV apkaltino Rusiją įsilaužus į Demokratinės partijos serverius, siekiant padėti Donaldui Trampui, vėliau nugalėjusiam JAV prezidento rinkimuose. Maskvoje šie kaltinimai buvo pavadinti neįrodomais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 321

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. kabalistas    -  2016-12-30, 11:12

    Akivaizdu, prasidėjo paskutinis pasispardymas. – Artėja didelis pipec judosaksų tandemui.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. vytas    -  2017-01-01, 11:24

    daugiau pašikti Obama turbut negali. O GAL GALI?!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...