infa.lt

Atsakomybę dėl Berlyno mugės taranavimo sunkvežimiu prisiėmė „Islamo valstybė”

21 gruodžio
08:20 2016
gėlės žuvusiems teroro akto metu Berlyne

AFP

Ekstremistinė organizacija „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už kalėdinės mugės Berlyne užpuolimą krovininiu automobiliu gruodžio 19 dieną, ir Vokietijos valdžios pripažintą teroro aktu, praneša BBC

Atitinkamas pranešimas paskelbtas susijusiame su džihadistais tinklapyje. Nusikaltimo vykdytojas pranešime vadinamas „IV kareiviu“, atsiliepusiu į raginimą užpuldinėti gyventojus šalių, įeinančių į antidžihadistinę koaliciją, kuriai vadovauja JAV.

Kalėdinės mugės Berlyne lankytojų užpuolimas įvyko gruodžio 19 vakare. Nežinomasis su nuvarytu sunkvežimiu įsirėžė į žmonių minią, ko pasekoje 12 žmonių žuvo ir 48 buvo sužeisti, tame tarpe ir sunkiai.

Krovininio automobilio kabinoje buvo rastas nušautas vyriškis – kaip nustatyta, jis sunkvežimio, registruoto Lenkijoje, savininko giminaitis. Tiesioginis nusikaltimo vykdytojas nuvarė sunkvežimį ir iš karto po įvažiavimo į minią jis pasišalino.

Pradžioje vokiečių policija buvo pranešusi, jog vyriškį, kuris galėjo vairuoti sunkvežimį, pavyko sulaikyti. Tačiau gruodžio 20 vakare įtariamasis buvo paleistas, įsitikinus, jog jis nesusijęs su įvykių.

Nusikaltimo vykdytojo paieška vyksta toliau. Vokiečių policija įspėja, kad jis gali būti ginkluotas ir pavojingas. Taip pat teisėsaugos organai neatmeta galimybės, jog įtariamasis gali planuoti naujus užpuolimus.

Reaguodamas į „Islamo valstybės“ pareiškimą, valstybės vidaus reikalų ministras Tomas de Mezjeris (Thomas de Maiziere) pasakė, jog tyrimas „dirba keliomis kryptimis“. „Mūsų spectarnybos dirba nenuleisdamos rankų ir nesustos iki tol, kol šio užpuolimo vykdytojas nebus areštuotas“, – pabrėžė Mezjeris.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...