infa.lt

Po video paskelbimo, kuriame migrantas nuspiria vokietę nuo laiptų, policija ėmėsi.. paskelbusiojo įrašą paieškų

16 gruodžio
12:58 2016

Migrantas nuspiria moterį nuo laiptų

Vokietijos policija sureagavo į šokiruojančią video įrašo medžiagą, kurioje migrantas (pabėgėlis) nuspyrė (numetė) moterį nuo laiptų metro stotyje, pradėjusi tyrimą siekdama išsiaiškinti, kas gi tas žmogus, kuris „nelegaliai“ perdavė minėtą medžiagą MIP, rašoma informationliberation.com tinklapyje.

Vokiečių naujienų tinklapio Morgenposte.de puslapiuose buvo paskelbtas sekantis tekstas: „Kažkas perdavė masinėms informacijos priemonėms vaizdo įrašą, kuriame matomas nusikaltėlis, nuspyręs moterį nuo laiptų metro stotyje. Perdavęs medžiagą bus patrauktas atsakomybėn“.

Dieną prieš tai, kai Berlyno policija paskelbė video įrašą su tikslu rasti pažeidėją, šis įrašas atsirado masinės informacijos priemonėse. Kažkas, akivaizdu, perdavė vaizdo įrašą leidiniams BILD ir Berliner Zeitung. Kas būtent tą padarė kol kas neaišku. Tačiau, galima užtikrintai pasakyti: publikacijos momentu vaizdo įrašas nebuvo „oficialiai įteisintas“ , ir kas bebūtų tas žmogus, kuris ją perdavė, jis įvykdė neteisėtus veiksmus.

Dabar Berlyno policija pradėjo tyrimą ir šiam nežinomam asmeniui buvo pareikšti baudžiamieji kaltinimai. Policijos spaudos sekretoriaus nuomone, negalima atmesti to, kad įrašas buvo perduotas iš policininkų aplinkos. Kriminalinės policijos valdyba vykdo nežinojo paiešką ryšium su asmens duomenų apsaugos įstatymo pažeidimu. Kol kas policija neturi konkrečių įtariamųjų, tačiau po vaizdo įrašo publikacijos policija tuojau pat gavo šešias „nuorodas“.

Užpuolimas įvyko spalio 27, o vaizdo įrašas pasirodė MIP tik praėjusią savaitę. Tai yra, nuo įvykio momento praėjo daugiau kaip mėnuo, o juk laikas yra sprendžiamuoju faktoriumi tokio pobūdžio įvykių tyrimuose.

Berlyno policija prieštarauja bendrai nuomonei, pasak kurios, oficiali 20 sekundžių trukmės vaizdo įrašo publikacija tapo priverstine reakcija į tai, jog įrašas jau buvo MIP dispozicijoje ir buvo paskelbtas. Atitinkamus kaltinimus garsiai ir aiškiai pareiškė piliečiai Berlyno policijos puslapyje Facebook. Policija tvirtina, jog formalūs reikalavimai dėl video publikacijos su tikslu pasitelkti visuomenę ieškant nusikaltėlių (spyrusių moteriai) buvo „seniai iškelti teisėjo“.

Kas žino ar policija apskritai būtų kada nors publikavusi šį vaizdo įrašą, ir kada ji būtų tą padariusi (jei darytų) apskritai? Kyla įspūdis, jog policija nerodė ypatingo veržlumo šio tyrimo atžvilgiu.

Turint omenyje, kad dabar turimais duomenimis apie 500 tūkstančių neregistruotų migrantų juda po šalį, tikimybė nustatyti įtariamųjų asmenybes labai nedidelė, ypač be visuomenės pagalbos.

Vietoje to, kad būtų patrauktas atsakomybėn, žmogus, perdavęs vaizdo įrašą MIP, turėtų gauti apdovanojimą.

Būsime labai dėkingi už bet kokią paramą, jūsų suteiktą infa.lt tinklapiui Jums patogiu būdu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 147

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. GR    -  2016-12-16, 20:16

    HA HA HA, VAČIA TAI BENT: Perdavęs medžiagą bus patrauktas atsakomybėn“.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. remis    -  2016-12-17, 09:12

    Negi tie idiotai nesupranta, kad tokie dalykai dar labiau atstumia žmones nuo ES? Kokie turi būt įstatymai, kad persekiot žmones atskleidusius nusikaltimą? Aš pvz nenoriu gyvent tokių įstatymų erdvėje. Nee, gink dieve nuo tokių

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vokietis    -  2017-02-15, 09:28

    Absurdas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....