infa.lt

SRDK siūlo Vaiko teisių apsaugos įstatymo projektą grąžinti tobulinti

14 gruodžio
19:33 2016

Mykolas Majauskas ir Dovilė ŠakalienėSocialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) šiandien posėdyje svarstė Lietuvos Respublikos Vyriausybės pateiktą Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo Nr. I-1234 (Nr. XIIIP-113) pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-2931 bei jo lydimuosius įstatymų projektus, kuriais siekiama patobulinti vaiko teisių apsaugos sistemą, kuri suteiktų vaikui reikalingą efektyvią pagalbą ir jo visapusiškai raidai tinkamą aplinką. (įstatymas)Komitetas nusprendė siūlyti šį projektų paketą grąžinti iniciatoriams patobulinti, atsižvelgiant į jam gausiai pateiktas Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Seimo narių, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, Žmogaus teisių komiteto, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus, kitų valstybės institucijų, visuomeninių organizacijų, suinteresuotų asmenų pastabas ir pasiūlymus. Be to, komitetas mano, kad šį įstatymo projektą yra tikslinga įvertinti naujai Lietuvos Respublikos Vyriausybei.

Komitetas pasiūlė Vyriausybei patobulintą Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo redakciją ir lydimuosius projektus Lietuvos Respublikos Seimui pateikti Seimo pavasario sesijoje.

infa.lt primena, jog dėl šio įstatymo buvo kilęs nemažas triukšmas viešojoje erdvėje, o daugelis socialinių tinklų naudotojų šio įstatymo pataisas įvardino kaip Norvegijos pavyzdį, kuriuo remiantis patogu atimti vaikus iš jų tėvų. Šio įstatymo projekto pataisas inicijavo konservatorius Mykolas Majauskas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 80

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...